Flytta ut som ung


När man tagit studenten lockas många av att flytta hemifrån på en gång. För vissa beror det på självklara orsaker som att man ska plugga på annan ort och för andra så är det bara ett kliv man vill ta ut i vuxenlivet. Oavsett hur och varför man flyttar ut så är det en stor grej både för ungdomen och föräldrarna och känslorna kan ofta bli många.

Även fast tanken av en egen lägenhet när man flyttar ut kan vara det enda man kan tänka sig så är det lätt att det blir lite för mycket när man väl står där ensam. När man är så van vid att ständigt vara med sin familj så kan det lätt bli mycket ensamt att ha en hel lägenhet själv. Om man dessutom ska flytta till en helt ny stad där man inte känner någon så kan det bli väldigt svårt. Ett bra alternativ kan istället vara att först flytta till ett kollektiv och bo tillsammans med andra, men ändå sköta sitt eget. Det kan vara ett lagomt mellansteg innan man faktiskt bor helt själv, så hinner man lära sig att göra allt hushållsarbete först.

När man till slut köper eller hyr en egen lägenhet så är det bra att fundera över sina behov. Är man ensam kanske man ändå inte behöver något större än en etta. Det blir mycket billigare och man behöver inte heller ha massor av möbler för att fylla ut allt utrymme.