Hur kan man skapa ett bättre välmående?

Att man hamnar lite ur balans i livet är väldigt vanligt och är någonting som kommer inträffa för de flesta personerna någon gång i livet. Kanske spelar en livshändelse in och påverkar ens sinnesstämning, kanske är man en person som påverkas väldigt mycket av globala händelser och årstiden?

Jag har själv hamnat där och hade svårt att ta mig ur den negativa cirkeln och dagarna var ganska trista. Efter en tid kände jag dock att det var dags för en förändring och hittade flera sätt som gjorde att jag kunde förbättra mitt välmående och vända den negativa spiralen av tankar och en sämre självkänsla. Dessa tips tänkte jag dela med mig av här, så att även du kan göra en förändring i ditt liv och påverka ditt välmående till det bättre.

Skapa en rutin

En sak som påverkade mitt välmående väldigt mycket var att jag kom ur mina rutiner och detta gjorde det svårt för mig att hitta en balans i vardagen. Jag mår helt enkelt bättre av att ha rutiner, vilket väldigt många personer faktiskt gör. Jag började varje dag med att rita upp mål för dagen, vilka planer jag hade och hur jobbsituationen såg ut. Att vara produktiv hjälper mig att må bättre och ger mig också en känsla av att jag har åstadkommit något under dagen.

Planera in aktiviteter

Dessutom köpte jag in nya träningskläder från Houdini, så att jag också kunde börja fokusera mer på mitt kroppsliga välmående. Regelbunden motion hjälper mig att bevara fokuset och håller mig alert.

Framförallt under årets mörkare månader har jag märkt att det är extra viktigt för mig att komma ut varje dag och röra på mig. Jag försöker också variera aktiviteterna och involverar mina vänner i promenaderna och bestyren som jag planerar under veckan. Men alla fungerar vi olika, så fundera på vad som är viktigt för just dig och börja arbeta med ditt välmående idag!