Internationella kvinnodagen!

No more fucks to give!

Hej alla!

Har ni uppmärksammat dagen?
Vi har pratat om det på jobbet, min läkare ”gratulerade” mig på den internationella kvinnodagen, fast hon hade negativa besked osv.
Tycker det blir lite fel att gratulera då dagen ska uppmärksamma ojämställda saker, det är min tolkning.
Sen finns det listor på kvinnor som har jobbat hårt och förtjänar uppmärksamhet, men att bara gratulera för att man är kvinna…
Hmm nja.
Lite tanker jag har.

Hoppas ni får en underbar dag!
Ta hand om varandra!

12 svar på ”Internationella kvinnodagen!

 1. Jag håller nog med dig i detta. Men idag skickade jag en smakfull bild (utan att man ser könsorgan) på en man som går ner på en kvinna. I bilden photoshopade jag in ett hjärta och skrev internationella kvinnodagen på och så skickade jag den till min kvinna.
  Kanske vissa har något emot men jag kände för att porra till det lite och visa henne att idag är det hennes dag lite extra…men mest som en kul grej.

 2. En rysk kompis nämnde denna dag och sa att dagen länge varit en stor dag i Ryssland, men att det inte har något ”politiskt” bakom sig utan att män helt enkelt ska ha en dag att visa hur mycket dom respekterar och älskar kvinnorna omkring sig. Partners, mammor, släktingar, vänner osv. Tycker det var fint!

  Hörde också om en incident i Turkiet är 1000-tals turkiska kvinnor demonstrerade för sin rätt i Istanbul och likt t.ex. huliganbråk och liknande grep polisen in av någon anledning. Kan vara värt att söka upp på om man är intresserad av kvinnofrågor!

  • rumpmonstret: Ja tanken är fin, men ska man inte göra det varje dag?
   Att man uppmärksammar det mer en dag visst, men det är en självklarhet att man ska respektera varandra, inte bara för sitt kön.

   • Nathalie: Som vi varit inne på gällande ”bubblor” tror jag många inte visar den uppskattning som folk behöver. Det finns guldkorn som säger ”bra jobbat”, ger sin mamma en kram efter en god middag, tackar en kompis med lite swisch efter blivit körd till en plats eller ger en riktig fin avtackning till en bra lärare.

    Det här är dock inte regler i samhället. Ofta glömmer folk bort eller inte bryr sig. Kvar står jobbiga kollegor, en mamma som känner sig överflödig, en kompis som funderar på att säga upp vänskapen med dig och en lärare som blir sämre år för år.

    Alla ”dagar” kan tyckas vara löjliga eller felriktade, men jag tror många behöver bli påminda! Visst ska man ALLTID respektera alla (förutom dom som aktivt behandlar andra utan respekt), men så ser inte samhället ut. Där jag jobbar finns det mängder av folk med näsan i det blå som inte verkar leva i samma verklighet som jag.

    • rumpmonstret: Ja absolut, det måste vi alla bli bättre på.
     Jag försöker göra det då och då; Skicka ett mail till ett företag och berätta att jag var jättenöjd med servicen, lämna en bra recension till en restaurang, skickar ett vykort till en vän för att visa att jag tänker på dem (var dock ett bra tag sedan sist…) osv.
     Det är de små sakerna som gör en glad!
     Tex i torsdags åkte jag till min gudmor och gav henne en tavla.
     Hon hade skrivit 3 gånger hur mycket hon gillad den så tänkte att: ”- Ja men då får hon den”.
     Det slutade med att vi båda stod och typ grät på hennes arbetsplats för att hon vart så glad.

 3. Tycker inte heller att gratulationer är rätt sätt att uppmärksamma IKD! Det har visserligen hänt att jag gjort just det men då har det uteslutande varit i retsamt syfte till någon som samtidigt förstår syftet . Annars handlar ju dagen om att uppmärksamma att kvinnors ställning i världen, fortfarande inte är jämställd med männens. Att som i Ryssland vända det till att hylla kvinnor kan visserligen vara vackert men helt emot syftet. Särskilt som kvinnans ställning i Ryssland vanligtvis är allt annat än jämställd männens. (Visst det finns många ställen där det är mycket värre) Men gratulationer blir ju som att gratulera till att ojämställdheten består, och det är sannolikt inte avsikten.

  • Tomas: Du satte ord på mina tankar, tack! Håller helt med dig.
   Det finns mycket att arbeta med, även i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.