16 svar på ”Right on point!

 1. Det känns som att män och kvinnor kommer allt längre ifrån varandra i dagens samhälle. Exempel?

  Politiskt verkar fler och fler killar gå mot höger och tjejer mot vänster.

  Begreppet ”feminism” betyder så många olika saker att det förlorat sin mening för många. Många kvinnor använder det som ett sätt att beskriva sig sjävla. Många man flyr bara dom ser ordet.

  Män skickar dickpicks trots att dom logiskt vet att det inte direkt leder någonstans.

  Hur ofta ger kvinnor en man i deras närhet en positiv komplimang (t.ex. en kollega på jobbet eller kompis kompis)?

  Varför kan många män inte acceptera eller tolka ett ”nej” som ett nej?

  När en tjej slår en man blir det max en ”ååhh, vad gjorde hon precis”-reaktion, men om mannen slår tillbaka blir det grov misshandel? Jag förstår att män ofta är fysiskt starkare än kvinnor, men det här är skevt. Ett slag är alltid ett slag. Både samhället och lagen borde ändra syn på detta.

  Det finns folk som på allvar menar att det inte går att vara vän med någon av det andra könet. Kan man inte vara vän med någon man är attraherad av? Att vara vän behöver inte betyda att man spenderar varenda levande sekund med personen. Om jag tycker en kvinnlig kollega är söt och vi jobbar då och då. Kan inte vi gå på samma AW eller gå gemensamt med några på bio utan att någon blir kär? Det är inte min verklighet iaf.

  Kvinnor och män ÄR olika, men något måste ske så vi kan se varandra igen utan dickpicks, bitich attityd på stan eller att någon blir kränkt.

  • rumpmonstret: Kan hålla med i många punkter.
   Ett slag är alltid ett slag och ska klassas som misshandel.
   Vänd alltid på situationen, hade detta varit okej om det var en tjej/kille som var utsatt för det?
   Om svaret är nej så är det inte okej.

   Kan förstå att order feminist/feminism är förvirrade för en del.
   Det handlar om kunskap, har man inte kunskapen så får man fördomar.
   Feminismen tror på att patriarkatet finns och är för att kvinnor ska ha samma rättigheter/skyldigheter som männen.

   • Nathalie: Vad är det feminister vill byta ut patriarkatet emot? Låt oss anta att feminismen lyckas med detta till 100 %. Vad ska finnas där istället?

    • rumpmonstret: Jämställdhet.
     Att kvinnor och män är lika mycket värda, får göra samma sak och bli lika mycket dömda för det.
     Några exempel på hur man blir dömd utav sitt kön.
     * Hur skulle samhället/du reagera om det blev upplopp med arga kvinnor efter en ridtävling?
     (Jämfört med huliganbråk efter fotbollsmatcher)
     * Hur reagerar samhället om en man anmäler sin tjej för misshandel?
     (Jämför med hur samhället reagerar när det är tvärtom)
     * Mona Sahlins Toblerone-skandal så fick hon avgå medan de som var med i järnrörs-skandalen fick sitta kvar.
     * Persbrandt som i sin bok beskrev ett sexuellt övergrepp (som dock har strukits nu), drog linor, stod och runkat med sin polare till porr och viftade med pistoler ska nu ringa in det nya året.
     (Om en kvinna hade gjort allt detta (enbart en bråkdel av vad han har gjort) så tror inte jag att hon skulle få det uppdraget)
     osv.

     Kvinnor och män är olika, dock inte så olika som vissa vill påstå.
     Det är inte det feminismen handlar om.
     Vi ska värderas lika, ha samma lön för samma jobb, ha samma förutsättningar och inte bli nekade jobb pga våra kön osv.

     Förstår du hur jag menar?
     Tänker du någon gång på en ”tokig” händelse och sen vänder på det.
     Hur skulle detta ses på om det var en man/kvinna som gjorde det?

     • Jag hänger med.

      Skulle inte Persbrandt in i fängelse för ett eller två år sedan? Ändå var han med i Beck-filmer, var med på teatrar och numer ska han ringa in nya året. Mycket skevt. Har inget emot Persbrandt som så. Han kan vara en underhållande skådespelare, men vad hände här egentligen?

      Det jag finner ”konstigt” med dagens system är hur personer som t.ex. Horace Engdahl kan uttrycka sig hur som helst och INGET någonsin händer. Medan andra kan säga minsta sak och bli utesluten ur hela det publika rummet. Vem är det egentligen Horace känner? Vilka är det med sådan makt? ”Kvinnor kanske inte bara vara med i Svenska Akademin”? Säger killen som enligt Leif G.W. Persson aldrig bidragit med något speciellt överhuvudtaget till kultur-Sverige. Akademin ska styras över folk som faktiskt har en speciell kunskap och kan ”se” saker som gemene man inte kan. Inte maktgalna personer som gör vad som helst för att slippa ha ett vanligt arbete.

     • rumpmonstret: Ja han är en bra skådis men man kan ha 2 tankar i huvudet samtidigt.
      Bara för att man är en bra skådis så betyder inte det att han är en bra människa.
      Om vi byter ut Persbrandt och sätter in en kollega till dig.
      Hen gör ett jättebra jobb men har gjort allt Persbrandt har gjort, tror du då att hen skulle få samma erbjudande?

      Håller med om Engdahl, att sitta där på sin piedestal och snacka om saker han inte har en aning om.
      Blir så trött på denna mannen.

 2. ”rumpmonstret: Förstår vad du menar. Jag har ett jättebra exempel på smalhets-normen. När jag var singel senast och letade efter en kk så hittade jag en kille som älskade större tjejer. Jag trodde så klart inte på detta först då han själv var smal, inte vältränad utan hade rutor pga att han var så pass smal (dock inte sjukligt smal). När vi väl sågs så märktes det att han FAKTISKT älskade tjejer som var större. Det ändrade min bild på saker och ting. Att en smal, snygg kille faktiskt kan tycka att jag är attraktiv. Det gjorde en del för min självkänsla.”

  Smalhetsnormen finns definitivt. Jag förstår varför folk tycker att någon som är ”smal” är attraktiv, men jag visste inte förut att det låg så djupt i folk. Jag har en kompis som automatiskt tycker någon är oattraktiv bara för att den är lite rund. Vi pratar inte om någon på 190 kilo utan alltså någon tjej som bara är lite mullig. För mig är det helt sinnessjukt hur man kan göra sådan stor skillnad på en människa endast på grund av vikt. Jag har märkt av liknande beteende hos andra killar. Först trodde jag det var några tonårstankar som ligger kvar. Att folk måste ha bekräftelse av andra för att man ska vara nöjd med sin partner (dvs. ha en smal partner). Men nej. Tydligen verkar sådana tankar sitta djupt hos många även som vuxna.

  En annan kompis är ganska stor själv och hade en partner. En mullig tjej. När jag såg henne tyckte jag att han, baserat på hennes utseende, gjort ett bra val. Tyckte hon såg mycket attraktiv ut, men han försvarade nästan sitt val direkt med ”hon är inte supersnygg, men jag gillar henne”. Jag hade inte ens påpekat något. Det bara kom automatiskt. Helt sjukt, tycker jag.

  En ganska vältränad kamrat i lumpen kallade en tjej för ”köttbullen” (eller liknande). Minns inte det exakta ordet. Hon var inte alls speciellt stor och jag fann henne mycket attraktiv. Jag tänkte inte så mycket på det då, men insåg senare att han hade svårt för större personer.

  Jag tänker på fyra olika tjejer gällande dessa kommentarer. Jag skulle placera samtliga som attraktiva tjejer. Tjejer jag definitivt skulle spana in stan. Fina leenden, kurvor, allmänt hälsosamma (alltså klär sig snyggt osv.). Hur kan några kilo hit och dit göra sådan skillnad för många?

  • rumpmonstret: Ja det där med att folk säger: ”Hen är kanske inte jättesnygg men jag gillar hen” är rätt vanligt vilket är sorgligt.
   Detta finns i oss alla för vi blir bara matade med smala människor.
   Tv, film, serier, tidningar, modeller, Instagram, reklam osv.
   Det är inte så konstigt att vi blir påverkade undermedvetet.

   Sen om någon säger texd köttbullen så säger sällan någon ifrån, för man vill vara till lags.
   Låt oss säga att du hade sagt till honom:
   – Vadå köttbullen? Jag tycker hon är riktigt snygg.
   Om alla gjorde så kanske vi kan spräcka normen lite.

   • Nathalie: När jag hörde honom säga ”köttbullen” var det inte i någon direkt kontext. Jag tror jag hörde honom mumla det eller säga så långt ifrån att jag inte riktigt brydde mig.. DÅ. Givetvis är det bra att säga emot och faktiskt få folk att tänka på åtminstone vad dom säger. Om han nu var oattraherad av henne är det hans ensak, men att säga nedvärderande saker om folk han inte känner.. Bara osympatiskt och idiotiskt.

    • rumpmonstret: Håller helt med dig.
     Min mening är inte att vara på eller säga att du gjorde fel.
     Jag är dålig på att säga till själv men jobba med det aktivt, att visa att jag inte håller med när någon är nedvärderande om någon, drar sexistiska skämt osv.

 3. Nathalie, jag tittade runt lite idag och kom över en bild jag vet jag sett tidigare. Men nu var den otroligt retuscherad. Här inne man man väl inte lägga upp bilden men finns det någon möjlighet att kanske maila dig dem? (Erotiskt innehåll) ifall du någon gång får lust å slänga upp dem eller så får dom ligga i din bildbank helt enkelt 🙂

 4. Gällande helt annat:

  Fysiskt stora feminister har på senare tid börjat med ”älska sin kropp”. Något jag håller med om generellt. Ogillar som skrivet den extrema ”smalhetsnormen” många lever efter. Att det är ”katastrof” om man gått upp två kilo? Det är ett litet varningstecken möjligtvis. Inte ens katastrof!

  Men många av dessa som ”älskar sin kropp” är inte bara lite mulliga utan extremt överviktiga. Långt över 100 kilo (vilket är väldigt mycket för en vanlig tjej och även ganska mycket för en man). Kanske tom. 200 kilo.. Då vissa är väldigt stora. Det kan verkligen leda till farliga saker. Är det verkligen positivt? Är det verkligen samma sak som att ”uppskatta sig själv”? Jag tänker inte gå emot någon för deras egna kropp. Det är deras ensak, men är det verkligen så bra att det gått så långt?

  • rumpmonstret: Angående helt andra ämnen så hänvisar jag dig till gästboken eller ett inlägg som berör ämnet.
   Vill hålla diskussioner om ämnet i inlägget, tack på förhand!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.