19 svar på ”Ja vad ska man säga!

   • Tror du att det är vanligt att man inte kan öppna dörren i mjukisbyxor om det ringer på bara för att man är tjej? Och ja det är fruktansvärt att många tjejer inte har det bra.

     • Det var andra saker också som jag tyckte var överdrivna men jag orkar inte redogöra en lista just nu.

    • N: jag har öppnat dörren i morgonrock och blivit rejält och jävligt obehagligt tafsad på av en man jag kände och litade på (fick slå mig loss ut hans grepp), så att öppna i mjukisbyxor är faktiskt inte ofarligt, tyvärr. Jag fick höra att det var mitt eget fel eftersom jag ”var så söt så han inte kunde låta bli”. Mjukisbyxor är lätta att dra av och inte sällan är man naken under…
     Tyvärr är texten vardag för många kvinnor.

     • Aries: Tack för att du delade med dig.
      Jag skulle aldrig öppna i tex morgonrock eller liknade för att det kan skicka fel signaler osv.
      Vilket är sjukt, att det ens kan tolkas som fel signaler.

   • hstdlh: Ja, jag håller med.
    En person kanske inte känner igen sig i allt men jag känner igen mig i majoriteten av texten.

  • N: Ja visst en del är överdrivet men mycket stämmer.
   Tjejer har taktiker för när de ska gå hem själva ifrån krogen: Nycklar i handen, ringa en vän/låtsas prata med någon tex.

 1. Detta är saker som jag tänker på när jag hör låten:
  Jag skulle aldrig tex sova med ett fönster öppet om jag bodde på 1:a eller 2:a våningen pga rädslan för att bli överfallen, trotts att jag vet att procentuellt sett så är det inte så troligt.
  Väljer aldrig en lägenhet på bottenplan av samma orsak för skulle inte kunna ha balkongen öppen och sitta i ett annat rum för rädslan av att en okänd man skulle gå in.
  Om jag klär mig i ett plagg som är kort ner till eller en urringad tröja (behöver inte vara mycket pga stora bröst) så blir man tafsad på om man är på krogen eller utstirrad i vardagen.
  Skulle aldrig ta en nattbuss, speciellt inte när jag bodde i Stockholm.
  Man måste konstant ha koll på drinken på krogen och har man gått ifrån den så kan man inte dricka ur den så antingen får man sitta kvar tills den är slut, lämna den eller ta med på dansgolvet vilket inte är så lyckat.
  Jag skulle inte jogga med båda hörlurarna i om jag tex sprang på ett elljusspår, enbart om jag skulle springa där anat folk var.
  Jag har inte namngett de personerna som har gjort sexuella brott emot mig för jag orkar inte med hot, hat och en eventuell förtalsanmälan.
  Idag kan jag dock gå hem själv ifrån krogen utan att vara rädd för jag vet att procentuellt sett så är det inte så stor risk att bli överfallen men om ett gäng killar kommer gående så byter jag sida av vägen dock.
  Träffar aldrig en person ifrån nätet fören jag har chattat länge med dem och att min magkänsla säger ja för att undvika äckel.
  Listan kan göras lång men man är van, detta är inget nytt.
  Detta är saker jag har blivit lärd, tillsagd, uppfostrad till.
  Nu när man faktiskt tänker på alla strategier man har för att undvika vidriga, påstridiga, sexistiska, brottsliga män så blir man helt matt.

 2. Jag tror jag såg i Metro att någon hade blivit friad i rätten med förklaringen ”Jag RÅKADE ta på hennes könsorgan”.

  Hur i helvete RÅKAR man det? Tänk om man åker buss och bussen tvärnitar och du flyger fram okontrollerat. Du ramlar på någon och handen råkar nudda dennas könsorgan. Det KANSKE skulle kunna hända. Men i andra fall? Skitsnack. Jag har då aldrig råkat ta någon på deras könsorgan. Har ni?

  Vad här det det egentligen som skapat detta klimat?

  • rumpmonstret: Japp, han ”råkade” få in hans fingrar i hennes kön.
   Nej jag har inte råkat göra detta, speciellt inte råkat ”runka” till en kille som den killen gjorde, råkade få in fingrarna.

   Detta klimatet har funnit i så många år.
   Mans-normen, att folk inte säger till, håller varandra om ryggen.

   • Nathalie: Visste inte att det var sådan extrem ”råkade röra”.

    Det dyker upp liknande beskrivningar om folk som blivit friade av domar nu och då. Det känns ofta likt ”skämt” som att någon arbetslös inte har något för sig och hittar på helt absurda historier, men det är sanningar, tydligen. Jag förstår att lagboken inte är perfekt, men hur tusan kan någon (speciellt högt utbildade människor) godkänna sådana här dumma ursäkter?

    Ja. Folk ”vänder ryggen till” väldigt enkelt. Jag tycker generellt man borde stå upp för moral/etik och så lite oftare. Inte bara gällande detta utan hela tiden. Jag menar.. Tänk om du har en tjejkompis (Johanna). Hon har ihop det med någon kille och hon erkänner för dig att han inte var så bra i sängen. Hon kanske väljer att abryta den relationen då, vilket är hennes rätt.. Men ska du som kompis då säga ”Bra för dig Johanna.. Du förtjänar en kille som är bra i sängen”. Vad i..? Är ”bra i sängen” det enda som spelar roll? Ska man behandla folk som skit bara för EN aspekt i livet? På samma sätt borde väl killar ta avstånd ifrån vänner dom tror går för långt eller försöka få dom att bättra sig. Det finns alltid killar som snackar massa skit gällande tjejer/sex. En del gör det bara för att spela allan (bara skitsnack för att vara rolig), men andra kanske faktiskt gör vissa saker som är klart fel. Ibland är det svårt att veta, men vissa vet man har en lägre gräns för vad som är rätt och fel. Det gäller att försöka få honom att få mer konsekvenstänk!

    • rumpmonstret: Håller med dig, vi måste ta vara på varandra och säga till när saker inte är bra.
     Kan säga att jag aldrig har varit med om just ditt exempel som tur är 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.