6 svar på ”Sexually Harassment

 1. Fråga/fundering till den som vill svara.

  Det finns en sak jag aldrig förstått med homosexualitet och det är varför så många vill betona sin homosexualitet och ha det som sin absolut första karaktärsdrag.

  Ta Wentworth Miller exempelvis. Huvudpersonen i serien ”Prison Break”. Han har gått ut som homosexuell, men på sättet han är och hans utseende skulle man aldrig kunna gissa det. Han verkar vara en helt normal, visserligen känd, kille som är homosexuell. Inget mer med det.

  Sedan finns det otroligt många som verkligen måste visa, prata och poängtera att dom är homosexuella hela tiden. Oavsett vad som gör eller vilka dom är så är homosexualitet det absolut viktigaste för dom verkar det som. Varför är det så? För kanske 20 år sedan förstår jag då det var ganska ovanligt att vara öppet homosexuell. Nu är det hur vanligt som helst. Finns många kända homosexuella och folk börjar förstå att det finns många homsexuella överlag. Det handlar inte bara om 1/1000 utan att det är vanligare än vad man en gång kunde tro.

  Jag kan delvis förstå att det är svårt som homosexuell att hitta en partner i privata livet. Då kan det vara en fördel om man VET att Jonas eller Miranda är homosexuella (istället för att ragga på heterosexuella vilket inte lär gå så bra), men måste man göra det så övertydligt? Jag menar… Ens sexualitet är väl inte så stor del av vem man är som privatperson?

  Jag har inget emot homosexuella eller homosexualitet. Jag tycker det här är underligt bara. Varför sånt stort fokus på ens egna sexualitet?

  • rumpmonstret: Förstår vad du menar.
   Ett annat sätt att tänka:
   1. De som syns och hörs är de du ser och hör, sen finns det massa homosexuella som du inte har en aning om men de reflekterar du inte ens över pga att de inte gör en grej av det.
   Jag tror de är fler.
   2. Om vi vänder på det så är det väldigt många heterosexuella som poängterar att de är just heterosexuella.
   – ”Jag är väl ingen bög eller” om man frågar en kille om han tycker att den viss kille ser bra ut tex.
   Jag och min kille ska… (istället för jag och min partner)
   osv.

   • Nathalies: Bra poänger!

    Alla människor förknippar sig med något först och främst. Titta på dig tillexempel: Är du främst kvinna? Bloggare? Sexintresserad? TV-spelsnörd? Konsertbesökare? Flickvän? Dotter?

    Tänk om du skulle gå helt in för att vara TV-spelsnörd. Började gå runt med Super Mario ryggsäck, bara prata om att defusa bomber på CS, prata skillnaden i kvalietsnivå på X-Box och Playstation med alla? Tvinga din pojkvän spela WoW? Ställa in träffar med kompisar för att lira hela nätterna?

    Det är lite så jag tänker. Det är klart att vara homosexuell är en del av ens liv, men man kan ju faktiskt vara homosexuell och bo med någon av samma kön utan att konstant påpeka det eller markera det (som jag och min kille-exemplet). Som du säger. Många gör antagligen det mer diskret, men varför är det så viktigt för andra?

    Det är lite intressant vad folk väljer att se sig som och varför!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.