20 svar på ”Sexistisk spelvärld!

 1. På den tiden som jag spelade dataspel så hette karaktärerna ”Donkey kong” och ”Pac-man”. Inte speciellt sexistiska karaktärer med andra ord.

  • N: Det är mycket som är och det går åt båda hållen, dock mer åt det kvinnliga om man ser på dataspel, reklam, filmer m.m.

   • Nathalie: Jag är inte beredd att hålla med dig där. Titta bara på den reklam om herrkläder, allra helst från Dressman. Den om någon är sexistisk mot män. Det ökar lavinartat med stereotypa muskulösa lättklädda man i reklamen också. Man framhäver dessutom mannen sexistiskt på ett annat sätt som tilltalar kvinnor. Det är ju det sim är det ”fina” med reklam. Den vinklas sexistiskt på olika sätt för hur man ska vara eller se ut för att tilltala det motsatta könet t.ex.

    • G: Jag håller med dig där, när det gäller manliga underkläder tex så som i Dressman.
     Där borde det finnas mer variation på kropparna och inte enbart muskulösa män.

     Om vi sen ser på ”neutrala” reklamer så som för duschtvål som ska tilltala män och kvinnor (en hygienprodukt) så är det näst intill enbart kvinnor som står och tvålar in sig.

 2. Jag tycker det är tråkigt att dra in ”sex” i TV-spel eller ja, i vissa TV-spel kanske det går t.ex. ”Leisure Larry”-serien som fanns förut. Där det är mycket humor och självironi iblandat.. Men att bara ha något krigsspel där tjejer flänger runt med stora bröst och killar med stora kukar (vad det nu har med krig eller svärd att göra?) förstår jag inte poängen med. Folk kan hitta sin sexualitet utan att blanda in det i TV-spel. Att ha ”sexiga påhittade tecknade figurer” är mest konstigt bara. Är det meningen att folk ska utveckla någon konstig sexualitet?

  • rumpmonstret: Håller med dig, klä dem normalt.
   Jag har dock aldrig reagerat i ett spel att killen har stor kuk, har du något exempel?

    • N: Det är också ett problem såklart, det sätter press på killar.
     Det hade varit bra med mer ”normala kroppar” i spel på killar.
     Det jag tänkte mer på att tjejer sexualiseras mer, mer naken hud, gigantiska bröst eller pusch-up bh delux.
     Sällan man ser en kille klädd sådär som en karaktär.
     Sen finns det som du säger andra problem med de manliga karaktärerna som är muskelberg och långa tex.

     • Naken hud finns de massor av på manliga karaktärer också. Bara för att ett könsorgan inte visas kan det ju fortfarande sexualiseras

     • N: Ja absolut, håller med dig.
      Det jag tänkte på är att ofta är tjejerna lättklädda, vältrimmade kroppar med stora bröst och rumpa osv.
      Killar är oftast välpumpade men påklädda och inte sexualiserade på samma sätt.
      Sen beror det på vilka spel man spelar också, det är skillnad på GTA och Worms, skämt och sido.

     • N: Ja i just det spelet så håller jag med dig, män i bar överkropp som är pumpade till 1000.
      Ser man på hela gaming-världen så tror jag att kvinnor sexualiseras mer än män rent generellt.
      Varför skulle de vara annorlunda än resten av samhället?
      De är en del av samhället och det är en struktur som finns.

     • Jag kan sträcka mig till att kvinnors byst framhävs mer än killars kukar i spel men det betyder inte att männen inte sexualiseras till hög grad. Man skall fortfarande ha magrutor och vara enorm.

     • N: Vi har olika syn på det.
      Visst killar ska vara stora och maskulina men jag tycker att tjejerna sexualiseras mer pga klädvalen, hur de beter sig (tex vid en vinst i TEKKEN), porträtteras, hur de ser ut (stora bröst/rumpa, kilona på rätta ställena, kurviga osv).

   • Inget exempel med stora kukar i ett TV-spel var mest bara något jag slängde till med då jag tycker ”sex” och ”TV-spel” överlag inte matchar. Det finns inget behov för det.

    I TV-spel kan vad som helst hända. Folk har sex i böcker, filmer, serier, dokusåpor och tom. tidningsmagasin. Det har gjorts så många BRA spel som inte har något med sex att göra och jag ser gärna det fortsätta. Spelar ingen roll om det är FPS, Strategi, tänkarspel, plattform. Vad är poängen med tecknade bröst och snoppar? Går någon igång på det? I TV-spel behövs inte realism förutom i vissa ”The Walking Dead” eller ”Life Is Strange”, men dom spelen har så bra story att sex fortfarande inte behövs!

    • rumpmonstret: Håller med det angående sexet.
     Sen diskuteras just hur män vs kvinnor representeras i dessa spel också och även vilka som representeras.
     Återigen vit män är överrepresenterade men det beror nog på att de har vänt sig till vita män i stor utsträckning men det har ändrats och ändras fortfarande vilka som spelar.
     I Dragon Age 3 representerar man tex personer med andra läggningar och de har ett genustänk i det spelet tycker jag som jag uppskattade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.