Män visar kuken för mig

Måste få tipsa om en bra bok/podd.

Jag såg denna boken för ett tag sedan och tänkte att jag skulle köpa den.
Döm av min förvåning så hittade jag den via en podd-app jag har och de släpper 1 kapitel i veckan + bokcirkel med intressanta gäster som diskuterar kapitlet.

”Varför älskar unga killar att rita snoppar i snön? Hur kommer det sig att sju av tio män har ett smeknamn på sin penis? Vad får en man att skicka en dickpic?

I Män visar kuken för mig söker journalisten Caroline Hainer svaren. I fokus står det manliga könet, och inte minst mäns komplexa relation till detsamma. Sökandet leder henne mot såväl en ifrågasatt manlighet som till den antika konsten, lagboken, valkampanjer och de riktigt mörka skrymslena på internet.”
(tager ifrån adlibris)

Lyssna gärna!

16 svar på ”Män visar kuken för mig

  • N: Jag förstod det för inte så länge sedan. Är väl den enda emojin som liknar en penis antar jag.
   Använder sällan emojis.

   • De finns morötter å allt möjligt men klart en zucchini ska vara kuksymbol ;-)…varje levande varelse vet att en sådan grönsak inte är vanlig storleksmässigt bland oss män

 1. Ni män här! Har ni något smeknamn för eran snopp?

  Jag kan väl skämtsamt/gulligt (?) kalla den för lill-rumpis här. ”Penis” låter som något ur en gammal sexlektion i skolan. Kuk tycker jag fått en negativ klang. Ungefär som ”fitta”. Det är bara ord och könsorganen är egentligen fullt neutrala, men att skriva massa ”min kuk är..”-grejer tycker jag klingar dåligt i en diskussion likt de vi brukar ha här. Nu är jag inte särskilt lättkränkt, men tycker exempelvis ”snopp” är vänligare och flyttar inte fokus ifrån själva diskussionen. Gällande alla dickpics och sånt idag ska ”kuken” vara något hotande, stort eller vad nu alla som skickar verkar tro. Är det verkligen något att eftersträva? Snoppen är till för att kissa, göra barn och ha sex med… Det är inget jävla vapen!

  • rumpmonstret: För oss tjejer kan det bli ett vapen, vid våldtäkt tex.
   Jag vet inte heller riktigt vilket ord så jag använder oftast penis och snopp för att ”avväpna” det lite och inte för att låta för grov.

   • Nathalie: Precis, snoppen kan användas som ett vapen, men DET BORDE INTE VARA SÅ. Det är tråkigt på alla möjliga sätt att ”kuken” ska vara något häftigt eller maktsymbol istället för vad det faktiskt är! 🙁

 2. Två iaktagelser gällande nakenhet på film också!

  Såg romantiska komedin ”Frankie and Johnny” med Al Pacino och Michelle Pfeiffer som egentligen har den mest klichéaktiga handlingen man kan tänka sig ”charmig man försöker få ihop med med en svår kvinna”. Det är lagomt intressant för mig, men filmen både skådespelarmässigt, i termer av charm, detaljer och tom. diverse saker gällande sex är gjort på mycket bra sätt. Rekommenderas varmt!

  I filmen är det lite naket, men inget onödigt (för att fylla en tunn handling..) och mycket tanke bakom. I en scen vill Pacino se Michelle Pfeiffer naken. Bara att hon öppnar morgonrocken framför honom och visar sig. Man ser allt bakifrån så tittaren ser egentligen inte så mycket, men sårbarheten/det genuina finns där. Även ”tjejskvaller” läggs fram på ett intelligent och ärligt sätt. Många moment som finns i var och varenda film görs på ett tankevärt sätt! Smart-Sex skulle jag nästan kalla det 🙂

  Sedan har jag sett filmen ”Jack” baserad på Ulf Lundells bok. En film som är väldigt 70-tal och sexuellt öppen. Inte så mycket moraliserande eller ”porrigt” utan mer kul och/eller realistiskt. Det finns en scen där huvudpersonen ramlar ihop på en fest. Vaknar sedan ihoprullad i en matta på golvet och fattar knappt var den är… Vaknar naken. Ägaren av lägenheten är en tjej som gillar honom och driver/skojar/flörtar med honom och får honom visa sig naken. ”Välskapt barn” säger tjejen efter att spanat in honom helt naken med charm och sedan kommer en rolig dialog gällande ”Vill du ligga med mig?”. Kanske inte särskilt realistiskt, men lite så man skulle önska att livet kunde vara utan att bli för porrigt! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.