Kåta upp henne

 

 

 

 

 

 

Kåta upp henne

Jag lyssnar mycket på poddar, läser om sex, diskuterar med vänner och bekanta och något som återkommer är att många tjejer är missnöjda med ”förspelet”.
 • Det gnuggas på en torr klitoris precis som om man ska sudda ut bläck med ett suddgummi.
 • För att kåta upp trycker man upp 1 finger rakt upp i fittan och tror att det ska göra en kåt.
 • Klämma och ratta på bröst som om man styrde en bil.
Listan kan göras lång och många tar sig inte tiden till att bli uppkåtade.
Hos personer med kuk så märker man om personen är kåt genom att se/känna om den har stånd (oftast, man kan få ofrivilligt stånd också).
Hos en person med fitta märker man det om man är våt (oftast, man kan bli ofrivilligt blöt eller vara kåt utan att bli våt vid tex medicinska problem).
Om en fitta inte är våt, så struntas det oftast i och då tas det fram glidmedel eller saliv för att komma in istället för att värma upp mer.
Det är lite liknande som att ge Viagra till en kille utan stånd istället för att smeka mer, ge oralsex eller grovhångla lite till.
Vi har för bråttom så slow down ! ! !

 

Det inte många verkar veta är att en kuk och en fitta är inte speciellt olika.
Vi har båda ollon (penisollonet och klitorisollonet), blygdläpparna har blivit en pung där av ”sömmen” på pungen osv.
Fittor har mer slemhinnor än kukar och därav har en fitta mer känslig vävnad och är mer beroende av ”vätska” som fittan utsöndrar.
Skulle du tycka att det vore jätteskönt om en tjej satte en torr handflata på ollonet och bara gnuggade utav bara fan?
Svaret är troligen nej, så gör inte så på fittor heller.

 

När man är ordentligt kåt så behövs oftast mer intensiv stimulans, hårdare, snabbare tex, inte alltid för en del gillar lätt beröring eller duttande på klitoris.
G-punkten ska man inte ge sig på hos en person med fitta förrän man är RIKTIGT kåt, för då känns det enbart obehagligt och inte skönt alls.
Sen kommer den inte fram ordentligt förrän man är riktigt kåt och då känns den som en valnöt med skrovlig yta upp emot magen.
G-punkten är känslig för tryck, inte smek så där ska man trycka och man kan trycka väldigt hårt där om personen är riktigt upphetsad och då kan man få sprutorgasmer.

 

Tips:

 

 • Sätt handflatan emot venusberget så att fingrarna är ner mot öppningen och tryck lätt emot venusberget och massera. Låt fingrarna stimulera de yttre blygdläpparna genom lätt massage. På så sätt masserar du hela klitoris som ligger gömd inuti kroppen hos en person med fitta och slidmynningen. Det vi ser är enbart toppen av ett isberg, den där lilla knappen som ligger under hudfliken som skyddar den.
 • Smek upp och ner över hela könet, rör inte klitoristoppen eller för inte in fingrar/dildos/annat förrän personen är riktigt våt.
 • Sätt tummen och pekfingret på var sin sida av de yttre blygdläpparna uppe vid klitoristoppen och kläm ihop. Där kan du känna klitoris inuti och sen runka av den. Upp och ned, rulla den och testa dig fram. Som sagt var fittor och kukar är inte speciellt olika. Klitoris och blygdläpparna blir större ju kåtare man blir då mer blod flödar dit, precis som på en kuk.
 • Ett tips jag hörde i en podd var att hångla med fittan istället för att tryck ut tungan så långt som du kan och få kramp i käken, för alla gillar inte en styv tunga heller.
  Med det sagt så menar jag inte att dyka ner direkt mellan benen och hångla loss, utan kåt upp personen ordentligt INNAN du går på klitoris eller öppningen.
 • Om personen gillar analstimulans kan man smeka utanpå, göra cirkelrörelse utan på för att stimulera mer.
 • Glöm inte resten av kroppen och fokusera inte enbart på könet. Tänk på nacke, hals, öron, bröst, rumpa osv. Kyss, smek, kittla, nyp, smiska och lek er fram till vad som funkar för er.
 • Använd sexleksaker i alla former om det känns rätt.
  Ta det inte som en kritik att du inte räcker till, utan som ett redskap som kan ge mer njutning.
 • Kommunicera ! Det är det viktigaste inom sex och utan det blir det aldrig bra.
  Stöna/andas mer när något extra skönt om du inte vågar säga: – Åh vad skönt!
  Där är generellt killar sämre och gör inte speciellt mycket ljud ifrån sig och då vet man inte som partner om man gör rätt eller inte, så stöna, andas mer.
  Berätta vad som funkar för dig, guida handen dit du vill att den ska vara, visa själv hur du vill bli smekt, tryck dig emot personen om man vill ha mer tryck, flytta på dig lite lätt om personen är på fel ställe eller sätt er ner vid köksbordet och prata igenom det i ett icke sexuellt sammanhang och var inte dömande.
  Ta det inte som kritik utan som en möjlighet att ge mer njutning och ta det som en komplimang att personen vill utveckla ert sexliv och att de vågar öppna upp sig.
  Döm inte ut något som verkar konstigt, äckligt, annorlunda, främmande utan fundera på det.
  Är det något du verkligen inte vill så kan man säga det på ett respektfullt sätt och är man villig att testa gör det och man kan inte gilla allt.
  Tjata inte till dig sex, för det är sjukt osexigt och vem vill ligga med någon som inte vill?
  Sex är ett samspel och inte en tävling om vem som kommer först till mål för då kan du lika gärna onanera.
  För fan, säg inte:
  – Men lite analsex då?
  Vadå lite?
  Bara toppen av kuken?
  3 sekunder?
  Respektera att man inte vill testa allt.
Man blir inte expert på sex bara sådär, sex är som allt annat.
Läs böcker/forum, lyssna på poddar, diskutera, fråga, testa och öva för att bli bättre.
Ingen människa är den andra lik och det är tjusningen i det hela att hela tiden få testa sig fram och se vad som fungerar.

 

37 svar på ”Kåta upp henne

 1. Älskar att ge min tjej förspel.. Mycket smek och kyssar på brösten o sen jobbar jag mig neråt . Funkar alltid. Då blir man samtidigt sugen medans.

 2. Hej,
  Här är det precis tvärtom tyvärr, tjejen är inte det minsta intresserad av förspel i annat form av en vanlig massage, men så fort jag närmar mig hennes vagina med mun eller händer så är det stopp, utan det ska vara penetration direkt med kuken min å ofta helt utan den vanliga massagen, kan vara lite tråkigt ibland men va gör man…

    • MIcke: Det brukar oftast inte vara något fel på könet, precis som med alla andra komplex man kan ha.
     Det är tråkigt om man har komplex överlag 🙁

    • Micke.
     Är ni gifta? Tycker jag märkt när man pratar med andra att om man är uppväxt i en frikyrkoförsamling /utomlands så har många tjejer komplex att njuta innan men vänder 180grader efter bröllopet. Känner många från ex USA som har den synen. Det är väl lite så som den som driver girlslovesextoo-bloggen också skriver som Nathalie hämtar bilder från. Hon ju 22år och gift, men i Sverige är man ju oftast runt 30-35 när man gifter sig.

     • Sign ”The boy scout”: Det kan vara så, har tyvärr dålig koll på detta.
      Intressant kommentar, måste kika mer på detta.
      Gillar hennes blogg, mycket bra bilder och inlägg.

     • Gillar också den bloggen och de bilder du hämtar därifrån 🙂

      Hur brukar det vara med efterspel?, d. v. s mys och kel/smek/slick om killen kommer först?
      Vad gäller presenter så är det ju praktiskt om tjejen köperallt till sin släkt och killen allt till sin släkt men man ger från båda. Funkar fint.

     • Sign ”The boy scout”: Jättebra lösning angående presenter, man tar ansvar för sin egen släkt tex.

      Hur tänker du om efterspel?
      Tycker det är rätt trist att kalla det efterspel om det ska gå ut på att partnern som inte har kommit ska komma.
      Har sexet slutat ens då?
      Fortsätter inte sexet bara då?
      Eftermys är väl mer efter man är helt klar, myser och gosar?

     • Hej,
      Jo, det är väl min syn på det också men har märkt att både min fru och flera tidigare flickvänner själva går över till mys och kel fasen direkt om killen har kommit, även med kondom. Det är ju då man som en modern kille bara vill gå ned på henne och fortsätta men tyvärr stopp.

     • Sign ”The boy scout”: Tjejer och kvinnor lever inte i en värld utanför normerna, vi är lika påverkade utav dem.
      Ta snacket och fråga: Vad skulle du tycka om jag ger dig oralsex/smeker osv direkt efter att jag har kommit?
      Eller varför inte göra klart henne först?

 3. Jag gillar att kåta upp min fru . Lite varierande sätt. Många sätt att kåta upp varandra med 😉

 4. Som Micke skriver så vill min fru också ha det mer pang på. Å hon skäms inte över sitt kön eller liknande. Oftast är det jag dom tar initiativ till förspel av olika slag. Sen kan det kanske ligga lite i hennes undergivna natur att hon vill att jag ska ta för mig av henne.

  • G: Okej, bra att veta.
   Som undergiven går man igång på att partnern tar för sig och på så sätt blir tänd av det tex.
   Alla har vi olika tändningsmönster och det är kanon att ni vet om era 😀

 5. Bra text! Kan tänka mig att det kan vara svårt även för tjejer att börja onanera när man är ung och oerfaren. Hur vanligt är det egentligen att tjejer drar sig / vill inte onanera som ung?

  • rumpmonstret: Vet inte hur vanligt det är men det ligger mer skam i att tjejer onanerar än för killar än idag vilket är sorgligt.
   Vi tjejer vet inte ens hur vi ser ut där nere oftast pga att vi inte kan se det fören vi sätter en spegel där nere och verkligen tittar.

   • Jag förstår inte riktigt det där med ”skam”. Många tjejer har en tidig sexuell debut med killar. Hur kan det vara mer skambelagt att onanera för sig själv än att ha sex med en annan person? Vem berättar man ens för om man onanerar? Vart kommer skammen ifrån?

    • rumpmonstret: Det kan bero på att vi uppfostras olika.
     Om en liten pojke pillar på sin snopp så brukar det bli:
     – Men åh vad söt han är.
     När en tjej gör likadant så blir det:
     – Nej men sluta med det där.
     Det kan vara en anledning.
     I populärkulturen ser man mer killar som runkar, tex American Pie än tjejer som onanerar.
     Det kan också ha med vår kultur att göra att vi har skambelagt kvinnors sexualitet och inte mäns.
     Ord som hora, slampa, slyna osv där det inte finns något negativt ord för män (som är helt negativt)
     I vissa kulturer så vänds våldtäktsoffer ryggen av familjer/samhällen, våldtäktsoffer beskylls om gärningsmannen är en ”bra kille” (finns flera exempel).
     En sexuell kvinna anses som smutsig medan en sexuell man är en hingst.
     Vi tjejer ser inte varandras könsorgan som killar gör, det kan ge skam för att man tror att man ser annorlunda ut än andra osv.
     Listan kan göras lång men jag tror att vi är på rätt väg nu och den yngre generationen har nog mindre skam som tur är.

 6. Härlig massage på filmsekvensen…
  Självklart ligger det mycket erfarenhet i hur man går tillväga för att skapa njutning åt kvinnan på rätt sätt. Erfarenhet, men också en generell vilja, att vara intresserad av i detta fallet det kvinnliga könet. Vad är en bra älskare? Någon som bryr sig, någon som tänker ödmjukt, oegoistisk.. osv. Hennes njutning är min njutning, som man och partner.
  Kram och trevlig sommar 🙂

 7. Förspelet ju det viktigaste!
  Jag älskar att ”kåta upp” min fru tills hon är alldeles galen av åtrå och först då tränga in i henne. Då ligger hon bara och skakar av orgasm efter orgasm. Hur underbart som helst att både se och njuta av.

  • Tomas: Precis, och det är där en hel del gör fel enligt egna erfarenheter och vänners; att de läggs ingen tid på förspel eller att kåta upp.
   Vi har pratat om varför och en del saker som vi tror är att en del kanske tror att det blir ”tråkigt” att retas/eggas osv, att det tar för lång tid osv.
   Alla är olika och för en del räcker det med en blick för att bli kåta och för en del kanske 30 mins förspel.

   • Det du sa sist är viktigt! Alla är olika! Men man måste vara lyhörd för hur det är ” just nu” .
    Det som är viktigt en gång kanske inte gäller en annan.
    Men hur som helst är det i allas vårt intresse att vår partner blir riktigt”kåt”.
    För henne brukar det vara så att det är inte mycket som inte ökar på ”kåtheten” när hon väl ”ligger och skakar” Alltså inte heller mycket hon säger nej till. 🙂

    • Tomas: Precis, en person kan vara ”lätt-uppkåtad” vissa gånger och andra inte alls.
     Det kan handla om att man är för stressad, inte blir åtrådd utan mer ses som ett ”hål”/objekt som blir påsatt, inte ”in the mood”, fel saker görs och på så sätt blir man inte upphetsad osv.

     • Ingen rolig känsla och absolut inget som tänder! Tror det hänt alla någon eller många gånger.
      Då gäller det mest av allt att bli öm och mjuk och få sin partner att känna sig älskad som hen är. Utan tanke på sex. Då kan lusten å andra sidan få en chans att komma tillbaka. Men jag tror att det är viktigt att inte räkna med det.

     • Tomas: Håller helt med och man måste vara uppmärksam.
      Om en tjej inte är våt så är risken stor att hon inte är kåt (man kan vara kåt men inte våt också) och då får man ta längre tid på sig.
      Att ”ställa upp” för husfriden hela tiden gör att lusten försvinner helt till slut.

     • Hemsk känsla!
      Tro inte att jag alltid gör rätt!
      Har varit i samma fälla själv. 🙂
      Var frustrerad över att vi hade för lite sex och att jag tyckte att jag alltid gav mycket mer än jag fick ta emot.
      Insåg så småningom att det inte går att klaga på det utan att det var min sak att få henne att vilja lika mycket som jag.
      Det innebär också att se till att hon är utvilad nog att förutsättningarna finns och naturligtvis att ”kåta upp henne”
      Och sen jag gick in för att så ofta som möjligt göra henne kåt och samtidigt se till att hon får den avlastning hon behöver , har jag inte haft något att klaga på. Tvärtom har vårt sexliv utvecklats på ett sätt jag inte trodde var möjligt. 🙂

     • Tomas: Precis, stress är en stor faktor i att lusten försvinner.
      Det är tvätt, handla mat, laga mat, städa, fixa med presenter till släktingar som fyller år, barn som ska på utflykter i skolan osv.
      Klart det tar död på lusten om man inte delar på allt detta.

 8. Det var ju inte precis så att jag inte hjälpte till innan (men det tror jag heller inte att du menade.) Men jag började planera tillvaron mer för att hon skulle känna sig utvilad nog för kunna ta emot ”behandling” Men jag håller absolut med dig om att stress överhuvudtaget är ett stort hinder för människors sexliv.
  Det som jag bär med mig är ändå att lusten går att återuppväcka. (Och det med besked!) ☺

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.