”Förspel” är också sex

girlslovesextoo-tumblr-tumblr_nx2s9nnttw1saomipo1_1280(girlslovesextoo.tumblr)

Hej alla!

Återigen hamnar jag i diskussioner om vad bra sex är.
Jag kan enbart utgå ifrån mig själv som tjej, mina erfarenheter, vad jag har diskuterat med mina kompisar (tjejer & killar) och vad jag har läst mig till.

Fråga 1: Vilken stimulans behöver tjejer respektive killar för att komma?
Svar: De allra flesta kommer av att deras ollon stimuleras och då menar jag både snoppens och klitoris ollon.
För killar brukar detta i oftast ske via oralsex eller penetrerande samlag.
Det är få tjejer som kan runka av killar bra har framkommit av mina killkompisar.
För tjejer så är det stimulans av klitoris via oralsex eller smek, alltså inte penetrerande samlag.

Fråga 2: Vilken del av sexet läggs det oftast mest tid och krut på?
(detta gäller inte alla men en stor del)
Svar: Det penetrerande samlaget.

Sen frågar sig många killar och tjejer varför tjejen inte kommer vid sex…

Logiskt tänkande är då att ni har troligen för mycket penetrerande samlag och för lite oralsex och smek.

För en del verkar det som att smek och oralsex BARA är förspel för sen kommer den FANTASTISKA KUKEN!
Förlåt men kuken är inte magiskt, kan vi komma överens om det?
Ifrån en kvinnas synvinkel så gör inte själva kuken speciellt mycket för att man ska kunna komma som tjej.
Kan killen vinkla den rätt eller har rätt vinkel på kuken så kan vi dock snacka att den är helt underbar och då menar jag om man träffar g-punkten rätt och att tjejen vet hur man ska hantera detta.
Så kan vi släppa att oralsex, smek, kyssar osv inte enbart är förspel.
Gillar inte order förspel heller för hela akten är ju sex.
Det är inte förspel som ska leda upp till det penetrerande samlaget.

Newsflash, om ni inte redan visste detta:
Efter ett tag med penetrerande samlag så känns det liksom inget speciellt längre.
Det är rätt värdelöst och inget man ens i närheten av kommer av.
(Diskuterat detta med några tjejkompisar och alla höll med)

Sen har vi detta:
De flesta killar har svårt att ha penetrerande samlag direkt efter en orgasm eller sex överhuvudet taget, då har deras upphetsning lagt sig, vilket är helt okej OM tjejens behov också har blivit tillgodosedda också.

Det är inte okej att komma som kille och sen säga:

– ”Du vi tar dig om ett litet tag”
– ”Ge mig 10 min så ska du också få komma.”

Våran upphetsning har redan lagt sig då och man blir rätt avtänd av detta.
Om detta ska ske så får allt börja om igen så varför inte ordna så att tjejen får komma FÖRST, då vi oftast kan köra igång direkt efter.
LOGISKT VA?

En del förstår inte varför de inte har så mycket sex i sin relation, och visst man kan ha olika sexuella lustar men ofta beror det på att sexet är inte speciellt bra och då kan det kvitta.
Har man haft bra sex en period så blir man kräsen och då struntar man i sex om det är dåligt sex.
om du har märkt av att sexet har dalat, testa att läsa på om kvinnans njutning och testa dig fram och se om din tjej blir sugen på mer sex, för vem vill inte ha bra sex?

Läs på om g-punkten, klitoris och då menar jag HELA klitoris och inte enbart det lilla ollonet som en del har svårt att hitta, fråga vad som funkar för henne.

Det finns killar som smeker ovanför klitoris, missar hela klitoris och det är ungefär lika skönt som att smeka naveln.
Lätt att komma då?

Sen har vi dem som ska multitaska (en del klarar det dock): jucka och pilla samtidigt.
Ja då kan de hamna med fingret i ljumsken, missa helt eller halvfokusera på båda sakerna så att allt blir skit.
Låt tjejen smeka sig själv då hon känner mer vart rätt ställe är tex.

En person som är bra i sängen är en person som kommer få ligga och de som inte ens anstränger sig kommer inte få det, tjejer snackar en hel del, bara ett tips.

Vill poängtera att det finns tjejer som är helt värdelösa i sängen också som enbart ligger där och tror att killen ska göra allt jobb, rycker och drar i snabeln så att strängen nästan går av eller som använder tänder vid oralsex.
De kan vi ta i ett annat inlägg.

17 svar på ””Förspel” är också sex

 1. Det penetrerande sexet är överreklamerat!! Det är allt runt omkring med mun, händer och leksaker som är det roligaste i sex. Det finns sp mycket härligt, roligt, upphetsande och njutningsfullt att göra. Penetrationen är bara nödvändig för fortplantning i övrigt kan man ha så mycket bättre sex på annat sätt.

 2. Viktigt att föra fram att det beror mycket på tjejen om hon kan komma av penetration också.
  Jag tror det är en matchning som är det ultimata.
  Min föredetta tjej (vi var tillsammans i 6 år) kom aldrig av endast penetration. Det gjorde inte mig nått, jag älskar att slicka och smeka så vi fick det att funka väldigt bra.
  Min nuvarande tjej (drygt två år tillbaka) kommer av endast penetration. Jag trodde hon fejkade i början men nope…hon kommer. Inte varje gång men 7 gånger av 10. Senast igår natt. Jag lyfte upp ett av hennes ben på min axel och kom in djupt, på gränsen. Men på rätt sida gränsen. Hon kom efter en liten stund.
  Hon kommer även i vanliga missionären, bakifrån och från sidan. Vi matchar väldigt bra tror jag. Exakt hur vet jag inte. Jag gör inget annorlunda med min nuvarande tjej kontra mitt ex. Jag vinklar inte kuken speciellt och jag har även en rak kuk. men funkat gör det.
  Vi använder inte så mycket leksaker men utforslar mycket med tunga, fingrar och lite latexhandskar någon gång ibland 🙂

  • Holm: Det finns de tjejer som kommer av enbart penetration men de är få.
   Jag har enbart träffat 1 tjej än så länge av alla jag har pratat med.
   Har hållit i homepartyn i många år, snackar mycket med vänner och bekanta om liknande saker.
   Jättekul att det funkar för er 😀
   Man måste hitta sitt sätt som funkar för båda.
   Det jag ville få fram var att penetrerande sex sällan är lösningen men ändå fortsätter man med det.

  • Holm: Våran största njutningspunkt sitter utan på, klitoris. Både tjejer och killar är dåliga på att hitta g-punkten och punkten innanför den.

 3. Detta är ju till största del porrfilmernas fel tror jag. Vi killar matas in med filmer där scen efter scen är en knullscen(förutom den obligatoriska scenen där tjejen suger av killen). Scener där killen pumpar kuken in och ut hur länge som helst och tjejen hon bara njuter mer och mer både vaginalt och analt.

  Jag tycker det är skitbra att du upplyser om såna här saker!!

  • Peter: Ja porren har definitivt en stor roll i det hela, men även samhället.
   Se på vanlig film, vad vi lär oss i skolan osv.
   Tack, vill som sagt var slå hål på en del myter och ge ut lite kunskap och tankar.

 4. Jag tror att kommunikation är A och O när det gäller att få till bra sex d.v.s. tala om vad man gillar och inte gillar samt fråga sin partner vad som funkar resp. inte funkar. Man måste såklart även vara lite lyhörd.

  Jag har märkt att tjejer generellt behöver mer ”förspel” än vad jag själv behöver och jag försöker därför se till att de är ”nära” orgasm innan själva penetrationen. Oralsex i kombination med massage av g-punkten förekommer i princip alltid vid ”förspelet”.

  Jag har själv varit med om tjejer som inte kan få orgasm genom enbart vaginal stimulans (inte ens med g-punktstavar eller andra leksaker) men relativt lätt får orgasm då klitoris stimuleras. Det kan då vara lämpligt att stimulera klitoris med t.ex. en vibrator under själva penetrationen. Det ligger i bådas intresse för det är även härligt att som kille vara ”inne” i tjejen då det går för henne.

  Skulle jag själv få orgasm före min partner så är ett ”efterspel” en självklarhet.

  Glöm inte bort att även vi killar har en g-punkt (även kallad p-punkt).

  • Harald: Ja kommunikation är a och o och självklart ska man inte glömma p-punkten. 😀
   Angående detta att se till så att tjejen är när orgasm och sen börja med penetrationen skulle inte funka för mig.
   Detta har jag och en del tjejkompisar pratat om att när man väl är nära att komma så slutar de eller gör på ett annat sätt.
   Om killen skulle sluta när jag är nära och stoppa in kuken så hade jag nog blivit lite sur.
   För det tar en del tid att komma till det där momentet när man är nära och slutar man då så är det som att börja om på 0 igen.

   • Tack för informationen! Det var nytt för mig med den långa ”startsträckan” efter en kortare paus. Inte konstigt att vissa tjejer har svårt att få orgasm. Själv så vill jag inte bli överstimulerad under förspelet p.g.a. att det då är stor risk att det går för mig alldeles för fort. Känner jag att det håller på att gå för mig så behöver jag normalt en paus på flera minuter för att hamna på ruta 6-7 av 10. Jag brukar normalt ge oralsex i kombination med g-punkt massage under ”återhämtningen”.

    • Harald: Detta är inget vetenskapligt utan vad jag har upplevt av mina erfarenheter, vänner och bekanta har sagt.
     Fråga er partner hur det är för dem.

 5. Sen är ju hjärnan en stor faktor för både män och kvinnor. Och precis som i allt annat är ju alla olika även här.
  För mig så måste jag vara kär i tjejen jag har sex med. Annars slaknar jag lätt. Jag är dålig på att dra hem en tjej och bara knulla. Blir alltid att jag hellre dricker lite vin och snackar och ser om man klickar först.
  Jag blir inte kåt bara för att hon är snygg. Hon måste vara aktiv och spännande.

  Min nuvarande tjej, som kommer av endast penetration, går igång på att jag är lite dominant. Att jag tar för mig av henne. ”Spelar” jag dom korten rätt dröjer det inte många minuter från att jag kommer in i henne tills hon får orgasm. En kombo av att hennes hjärna får en kick och att min kuk kommer åt rätt.

  Vi kåtar upp varandra under dagarna ofta och har jävligt hett sex på kvällen. Får se hur länge det varar 🙂

  • Holm: Du verkar ha en väldigt sund inställning och du har så rätt. D
   Det största sexualorganet vi har är hjärnan och är den inte med så blir det väldigt svårt att ”tvinga” fram en orgasm kroppsligt.

 6. Jag undrar varför just oralsex så ofta framställs som ett alternativ till samlag eller som en väg till orgasm för tjejer. Att gnugga sig mot varandra är en bortglömd njutning som för många säkert skulle leda till orgasm mycket enklare och snabbare än oralsex. Ändå hör man nästan aldrig talas om det.

  Är det bara jag som tycker att det är typ tio gånger skönare att påklädd sitta på killen och gnugga mig mot ståndet än att ligga ned på rygg och bli slickad?
  I och för sig har det säkert med att göra att jag onanerar på ett liknande sätt, ligger på mage och gnider mig mot hårda saker. Då stimulerar jag inte bara klittan utan hela den yttre delen av fittan.

  Att ligga på rygg och onanera genom att pilla lite med ett eller ett par fingrar på klittan ger mig typ ingenting.

  För mig är tungan alldeles för mjuk och stimulerar på alldeles för liten yta för att det ska bli riktigt, riktigt skönt. Jag gillar inte heller att ligga stilla på rygg. Så gör jag ju aldrig när jag onanerar.Visst kan jag ibland få orgasm av oralsex om jag är riktigt upphetsad men de är mycket svagare än andra typer av orgasmer.

  Jag är heller nöjd ”bara” med stimulans på klitoris utan hela området innanför blygdläpparna inklusive slidöppningen är extremt känsligt för mig när jag är kåt och jag kan faktiskt få orgasm bara genom att med tajta byxor på gnugga mig i slidöppningen utan att något,vidrör den synliga delen av klitoris alls.

  Det här vägrar många killar som är fixerade vid oralsex att fatta. Det är som om de förminskar min sexualitet när de inte kan föreställa sig någon annan anledning än att jag skulle skämmas för min fitta till att jag inte tycker att oralsex är så himlastormande fantastiskt. De verkar inte fatta att kvinnor är individer och att det som funkar för en tjej inte behöver göra det på en annan.

  • Jenna: Ny läsare? Välkommen!
   Tack för din fina kommentar, en av de bästa på bloggen tycker jag, saklig, bra råd och en tankeställare.
   Jag håller med dig, i tidningar och media står det alltid: ”Så får du din tjej att komma” och då är det 9 av 10 fall oralsex.
   Om jag har förstått det rätt så är det som tjejer oftast kommer av, ”majoriteten”, enligt tidningar.
   Saken är den att det betyder inte att alla tjejer gillar oralsex.
   Varför man inte gillar oralsex kan vara av väldigt många olika anledningar: Man tycker det känns pinsamt och kan inte slappna av, tungan är för mjuk, måste ha vibrationer ist, man föredrar g-punktstimulans osv.
   Jättebra tips på hur man kan testa sig fram för att hitta just sitt sätt att komma, för vi är alla individer.
   Att ens partner förminskar ens sexualitet är aldrig okej.
   Det verkar som att det är något fel på en om man inte följer ”mallen”.
   Kyssar, smek, oralsex och sen ligga.
   Alla gillar inte den kombon, alla gillar inte oralsex, precis som att alla gillar inte analsex eller att bli piskad.
   Man måste lyssnar på sin partner och visa respekt för hur de vill njuta.
   Härligt att höra att du har hittat just ditt sätt att njuta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.