Dagens erotik

hot.gifs.dick-n-jane.tumblr_nl9epvxPmY1rylulro1_400(hot.gifs.dick-n-jane.tumblr)
thestorkmagazine.Lingerie-Fashion-Week-in-NYC-Expecting-Models-You-Lingerie-5(thestorkmagazine)

22 svar på ”Dagens erotik

 1. Idag hände något som fick mig undra ordentligt. Respons från tjejer uppskattas, men killar får givetvis också svara!

  Det som hände:

  Det var mitt på ljusa dagen. Jag ställde mig och väntade på en buss. En tjej med världens finaste rumpa stod där också. Rumpan var helt absurt fin i tights (ja, nu låter jag som ett freak :P). Jag hade synliga hörlurar på mig och ”lallade runt” busshållplatsen (stod inte bara på en plats och väntade.. Något jag sällan gör). Givetvis spanade jag in henne.. Gick inte nära, flåsade inte, ”tog inte på henne”. Inget. Jag tittade bara lite halvt.

  Hon måste lagt märke till det (antar jag) så hon flyttade sig en bit bort. Här kan jag erkänna att jag gick (ett LITET steg för långt). Jag ”lallade” snart en bit mot henne och spanade in rumpan lite till. Återigen.. Sa inget till henne, stod inte särskilt nära eller så.

  När bussen kom skulle vi på samma buss. Hon typ stannade, men släppte ändå inte fram mig framför. (Det var väldigt konstigt. Svårt att förklara). Hon satte sig och jag satte mig en bra bit bort. Det var endast ett fåtal personer på hela bussen.

  Efter vi åkt ett tag ser jag henne trycka på ”stopp-knappen”. Jag gick av.. Hon gjorde inte det!

  Jag vet inte hur det här framställs via text, men OM det jag tänker är rätt undrar jag egentligen vad som händer med vårt samhälle. Kan en kille mitt på ljusa dagen, bland folk, med städat utseende inte spana in en rumpa i tights på avstånd utan att hon ska få våldtäktstankar?

  Jag erkänner som sagt att ”lalla vidare” när hon flyttat sig inte var världens smartaste idé, men återigen.. Jag stod på avstånd och det var knappast så jag glodde som en tok. Jag tittade på annat också.

  Har jag gjort något fel? Jag kanske läser in något som inte existerade (hennes aktioner). Men agerade hon inte lite väl hårt på att någon spanade in henne??

  • rumpmonstret: Jag tror att det är så här det ser ut. Om detta hade hänt mig så hade jag fått oroskänslor faktiskt.
   Vet att jag inte borde få det men jag skulle ha fått det.
   Just när det är så många moment som blir ”fel.
   1. Du tittar och spanar in henne, hon flyttar sig ifrån dig för att markera att hon inte har intresse.
   2. Du flyttar ändå närmare, och säkert i hennes huvud så respekterar du inte hennes vilja att inte vara nära.
   3. Du går av på en hållplats där HON ska gå av, kan ha varit en slump att ni skulle av på samma plats men i hennes huvud så förföljer du henne pga av de 2 andra punkterna.
   Det är sorgligt men så skulle jag ha resonerat.
   Sen vet man inte vad hon har varit med om tidigare i livet.

 2. Rumpis:
  Jag hade känt mig illa till mods, precis som hon verkade göra. Att bli ”inspanad” är inte charmigt alls. Det går en att känna sig mer som en snygg pryl än en intressant människa. Jag hade också blivit misstänksam tror jag. Bättre hade varit att försökt starta ett samtal.

  • rumpmonstret: Om du hade sagt något, kanske hej eller något så kanske det hade blivit bättre? Eller?
   Just detta titta om och om igen men inte säga något är lite creepy, fast det inte borde vara det.

 3. Rumpmonstret: jag är helt på Camillas linje här. Det verkar faktiskt som att du skrämde henne, så ditt ”lallande” har kanske inte varit så diskret som du tror. Ärligt talat förstår jag tjejen och tycker att hon var klok. Av er två, är det bara DU som vet att du inte tänker göra henne illa. Det är omöjligt för henne att veta det!

 4. Aries: Precis! Mycket bra skrivet. Det borde vi alla tänka på, att det som är givet för en själv inte alltid är det för andra.

 5. Nathalie: Grejen var den att tjejen stod (först) på gatukanten och tittade mot andra hållet. Åtminstone i starten borde hon inte ens sett mig överhuvudtaget förutom att hon kan noterat att någon passerade.

  Ett ”Hej” hade säkert kunnat gjort läget lugnare, men vi är ändå i Sverige. Att folk bara säger ”Hej” till främlingar i samma ålder är ytterst ovanligt och skulle lika väl kunnat öka hennes misstankar. Det är den del av det svenska ”klimatet” jag ogillar. Vi var två i ungefär samma ålder som tydligen ska till i samma område. Om jag sagt ”Hej”.. Är det inte trevligt att få flera vänner, bekanta eller halvbekanta? Tyvärr är chansen större att hon bara skulle tyckt jag varit konstig och blivit obekväm.

  Nathalie, du skriver ”Vet att jag inte borde få det men jag skulle ha fått det.” eller ”Det är sorgligt men så skulle jag ha resonerat.”. Alltså att du, i denna, situation också skulle gått snabbt till ”våldtäkts/våld”-tankar även fast du någonstans inser att även det är konstigt i sig och kanske inte borde vara din första respons. Det kanske bara är en kille som tycker du är snygg och sedan är det inget mer med det.

  Det sägs ju att våldtäkter oftast sker via någon man känner.. Familjemedlem, partner, ex-partner, ”vänner”. Nu har det även blivit vanligare med gruppvåldtäkter. Men övriga våldtäkter hör man nästan inget om. Alltså som här: Att en kille mitt på ljusa dagen skulle se en okänd tjej och våldsföra sig på henne. Hur ofta händer det ens? Är det en aktion en tjej överhuvudtaget ska behöva ha i sitt bakhuvud?

  Aries, Camilla och Nathalie har skrivet att ni tänker ungefär likadant kring det jag skrivit. Jag kan bara anta att ni tre haft ganska olika liv och därför borde det finnas något annat än ”händelser innan” som gör att ni tänker som ni gör. Är det artiklar/nyhetsreportage om ”våldtäkter” som fått er att oroa er mer? Är det alla ständiga blogginlägg om kvinnans perspektiv på detta ämne som gjort att ni tänker på det extra? Eller vad kan det vara? För vanligt verkar det vara!

  Det jag skrev handlar ju om hur jag upplevde det som hände, ur hennes, eventuella (!) perspektiv. Hon kanske inte alls agerade eller tänkte som jag skrivit utan att det finns andra anledningar till varför hon gjorde som hon gjorde. Hon kanske var ovan med att åka den bussen och klickade för snabbt och insåg att hon kunde åka en station till. Hon kanske flyttade sig tidigare för att komma närmare bussen (vilket hon gjorde).

  • rumpmonstret: Handlar inte alltid om våldtäkt heller, utan ofredanden, närmanden osv som kan kännas väldigt obehagligt om det inte är önskat.
   Tror inte jag skulle tänka våldtäktsman direkt, utan mer vilken obehagligt typ.
   Saken är den att vi inte ska behöva tänka så här men det är mig det handlar om.
   Jag ser till mitt bästa och mitt välmående först och då kommer dessa tankar upp.
   Vet inte varför de kommer upp egentligen men vi är lite uppväxta med det.
   Om något sker så är det vårat fel, speciellt om vi inte har varit försiktiga innan och gjort ALLT vi hade kunnat göra för att undvika det.
   Precis som att varför ska vi tjejer inte kunna gå hem ensamma efter krogen utan att vara rädda, det sker sällan saker men ändå finns rädslan för att vi är uppfostrade till det.
   Detta är vanligt tyvärr vilket få killar verkar tro/inse och det är ett problem.

 6. Nathalie: Att folk (även jurister, vilket är ganska skrämmande) påstår dumma saker som ”Hon hade ju kortkort kjol på sig….”. Ungefär som att ”Hon var sexigt klädd så hon får ångra sig själv att något hände” har jag hört. DET förstår jag inte hur det ens kan nämnas vid ett process. Att det står någonstans i en detaljinformation om hela dagen: Ja. Att det överhuvudtaget nämns som ”en anledning”: Nej.

  Är det överskyddande föräldrar som kan vara del i att tjejer känner sig rädda på vägen hem? Alltså att föräldrar säger saker som ”ta med dig pepparsprej”, ”prata inte med någon”, ”gå bara rakt fram” som du syftar på? Eller vad är det mer konkret föräldrar/omgivningen gör för att tjejer ska bli så mycket mer försiktiga?

  Vill inte vara jobbig med alla c-uppsatser här :p
  Tycker bara det är ett intressant ämne 🙂

  • rumpmonstret: Tror det både är föräldrar och samhället som har format oss så här.
   Ofta i sådana här fall så vinklas det till vad VI tjejer hade kunnat göra för att undvika detta.
   (Våldtäkter, sexuellt utnyttjande, sexuellt ofredande)
   Hade du kunnat gått en annan väg hem?
   Är du inte lite väl överkänslig?
   Drack du inte för mycket?
   Varför var du så utmanad klädd om du nu inte ville ha något den kvällen?
   Ingen fara och tycker det är bra att vi diskuterar detta så att alla kan förstå hur vi tjejer känner oss väldigt ofta.

 7. Nathalie: bra skrivet och du har rätt. Skulden vid övergrepp, våldtäkt eller ofredande läggs ofta på kvinnan. Ännu idag ställs ingående frågor vid en rättegång till offret om hur hennes underkläder såg ut, om hennes sexuella erfarenheter, preferenser vid sex, alkoholkonsumtion osv osv vilket vilken normalt funtad människa som helst skulle tycka är irrelevant men som används mot offret. Det är en bedrövlig verklighet där inte ens ett Nej behöver räknas som ett Nej eftersom gärningsmannen kanske tolkade det som ett medgivande. Det är bara ett fåtal procent av våldtäktsrättegångar som leder till fällande domar. Så den tragiska verkligheten är den att det tyvärr är upp till kvinnan att vara uppmärksam, vaksam och jäkligt misstänksam…för att hon måste!

  • Aries: Ja tyvärr är det så, har varit en del domar där våldtäktsmannen har gått fri trotts att man har sagt nej men att personen ifråga inte har uppfattat det som ett nej trots orden NEJ. Så ja det är upp till oss att göra allt vi kan för att inte sätta oss i en sådan situation.
   Tyvärr är det så.
   Jag går på magkänslan, har tränat upp den genom åren och de gånger den har sagt SPRING och att jag inte har gjort det så har det gått åt helvete också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.