En tanke – analsex

”7 tips på hur du kan få din tjej att ställa upp på analsex”

Ja så kan det stå i tex Aftonbladets bilaga/nätbilaga.

Hmm frågan är när vi får texten:

”7 tips på hur du kan få din kille att ställa upp på analsex”

Då menat att han mottager detta.

Sen tycker jag ordvalet ”ställa upp” är så fel.
Låter som att det är något personen inte vill men gör ändå.

20 svar på ”En tanke – analsex

 1. Jag tror jag förstår hur du menar, man ska INTE ställa upp för att den andre vill. Man ska göra det för att man SJÄLV vill.
  Om man nu gör det för någon annans skull så kan det lika gärna vara, enligt mig i alla fall…
  Eller så kan man lika gärna ha sex med en vägg, soffa, bil eller vad man nu kan hitta…

  Ömsesidigt, blir nog allra bäst, njutningsbart för alla inblandade…

  • Mogge: Ja det var lite så jag tänkte, visst sen kan man testa men gillar man det inte så tycker inte jag att man ska ”ställa upp”.

 2. Jag tycker aftonbladet kan ha dom sämsta frågeställningarna och svaren gällande sex man kan ha. Svaren har alltid varit övertydliga med sådant vem som helst skulle kunna skriva. Sen känns det som att frågorna antingen är för att locka skandalläsare mer än sådana som genuint vill veta mer om sex eller känner sig osäkra.

  Den korrekta titeln borde vara ”7 tips som underlättar vid analsex”. Det som står nu är nästan som att man ska lura tjejen till att ha analsex. Ungefär som att man ska använda känslomässig utpressning eller så.

  Sedan får det låta som att ”alla har analsex” och att det är konstigt om en kille eller tjej inte vill ha det. Jag har väldigt svårt och tro att analsex är något som var och varenda par gör eller ens provat eller ens vill prova.

  Jag skulle nog ha svårt att vara ihop med en tjej som är alldeles för ”out there” sexuellt för mig eller någon som är alldeles för ”vanilla” utan man ska väl fungera ihop? Antingen är du en kille som inte vill ha analsex och träffar en sådan tjej eller så är det mer sexuellt äventyrlig och träffar en sådan tjej. Jag tror inte det är vanligt att en sexuellt äventyrlig person och en som bara vill köra missionären fungerar ihop eller ens vill fungera ihop. Ena tycker bara det är jobbigt med alla förslag och den andra blir arg/ledsen att inget någonsin händer.

  • rumpmonstret: Ja precis, så kände jag också, att man ska ”lura till sig” analsex av sin tjej.

   Man måste vara någorlunda på samma plan sexuellt annars blir en eller båda två missnöjda till slut.

 3. Helt stört överhuvudtaget att skriva om analsex i Aftonbladet. Varför tillgängliggöra sextips i tidningar som en 10-åring kan gå och köpa? Det är för tidigt, allt är för tidigt. Vidriga värld.

  • Camilla: Ja både ja och nej, hur ofta köper en 10-åring Aftonbladet men förstår hur du menar.
   Saken är väl det att alla barn idag kan få info om sex via internet tex, de kan ”utsättas” för det när som.
   Därför tror jag man måste ha en öppen dialog med barnet om sex och relationer osv på deras nivå.
   Med en 6-åring pratar man kanske inte om samlag utan om att pussas och kramas osv.

 4. Att ställa upp för någon behöver inte vara en tveksam handling. Det kan vara på en lojalt sätt o.s.v. Det här fallet kanske kan tolkas som det finns intresse för att ställa upp.

  • Lina: Det har du rätt i, klart man ska ställa upp för varandra i en relation osv.
   Det jag fick känslan av var att man egentligen inte ville och skulle ”lura” en person till att vilja det.

 5. Angående dom flesta så kallade kvällstidningar som en gång i tiden verkligen spred nyheter…
  Nu är det mer skvaller än se & hör eller hänt i veckan eller vad nu alla heter.
  Ibland påminner det om tidningen som jag inte tror finns längre, ”otroligt, men sant”.

  Allt handlar om att sälja, sälja och åter sälja.
  Lura oss till att läsa, köpa och tro på skiten…

  Nu har jag inte läst artikeln som Nathalie pratar om, för det är en sådan typisk ”lockningsrubrik”.
  I detta fall, OM jag nu vill ha anslsex och vill tillsammans med min partner ta reda på hur vi ska gå till väga, så vore nog det sista stället att leta på dessa kvällstidningar…

  Ja Camilla, du har rätt, inte rätt forum att sprida detta på, men med rätt stöd och uppfostran så vet dom vart dom kan vända sig och kanske prata om det, OM dom nu intresserar sig för tidningens spalt om analsex. Kanske en dum sak, ja! Absolut, men det finns enormt mycket saker som är lika dumma och lika lätta för en 10 åring att komma över.
  Googla, youtube, sen alla andra saker på nätet och i telefoner.
  Kompisar i skolan, ask, snapchat etc, barnens syn på det mesta är snedvridet, för ingen förklarar för sina barn vad som är rätt eller fel.

  Det är enkelt att låta barnen sitta vid datorn, tv’n eller telefonen. Man får lite lugn och ro, kanske man hinner göra lite mat, innan dom kommer och ”stör”. Långt i från alla vet var deras barn gör på nätet…

  Jag har själv 3 söner, från 8 – 14 år, dom tycker jag är en jobbig gubbe ibland, när jag frågar vad dom gör på datorn etc.
  Men dom vet att jag bryr mig. Har dom frågor så pratar vi om det.
  Jag har blivit kallad ”kukjävel” av barn i första klass när jag hämtat i skolan, sånt tolererar inte jag!
  Frågar man dom var dom har lärt sig detta så är det något dom hört, men vet inte vad det egentligen är…
  Detta språk hör dom oftast av oss vuxna…
  Eller från internet, publicerat av någon vuxen som vill poängtera nåt för en annan vuxen…
  Det är då VI ska kunna förklara att det är något man INTE säger…

  Har haft många och långa diskussioner med andra föräldrar på möten i skolan, skrämmande är att väldigt många tillåter vad som helst nästan. För det är ”moderna tider” häng med i utvecklingen…
  NEJ!!!
  Då försvinner bland annat respekten för andra människor, säg stopp!!!

  Kortfattat, jag håller med dig Camilla, det bör inte skrivas om analsex i aftonblaskan!!!

  • Mogge: Mycket bra skriver, det är så jag tänker att jag vill uppfostra mina eventuella barn också.
   Man måste prata med dem om vad som är ok och vad om inte är ok.

 6. Känner att jag får allergiska utslag varje gång jag stöter på uttryck som ”ställa upp på”! Innebörden för mig är att personen från början inte varit intresserad av handlingen av en eller annan anledning. Det är för mig lika illa som att tjata sig till något. Hur mycket är analsexet (som det gäller i detta fallet) värt om man ska tjata sig till det, eller att min partner ”ställer upp” för att göra mig glad…att jag utövat en känslomässig utpressning? Och vilken kvalitet får vi på sexet? Är min partner glad, kåt och lycklig under akten? Utstrålar han sensualism, tar initiativ, eggar mig och får mig att med gott samvete njuta till både kropp och själ? Tveksamt. Jag skulle känt mig som att jag våldfört mig på honom!
  I övrigt håller jag med flertalet som skrivit här:-)

  • Aries: Mycket bra skriver, man är två om en akt (minst) och då är det ju så pass mycket bättre om båda gillar det, går igång på det, det eggar ju varandra.

 7. Jag tycker att det är två formella fel med rubriken.

  1, Det låter som om man ska få tjejen/kvinnan att ”ställa upp” på något som hon egentligen inte vill.

  2, Det får det att framstå som om det endast är tjejer/kvinnor som tycker om att bli stimulerade analt (trots att mannens g-punkt kan stimuleras vid analsex). Rubriken förstärker därmed den sterotypa bilden att det endast är tjejer/kvinnor och bögar som njuter av analsex.

  En bättre rubrik hade t.ex. varit ”Så får ni ut maximal njutning av analsex”.

 8. Ställa upp eller inte ställa upp!
  Det blir en svår sak! Det går ju tolka lite olika!
  Antingen att någon ställer upp för att de vill, för att de vill göra något för sin partner.

  Eller som Aftonbladetrubriken nästan antyder: ställa upp mot sin vilja.

  Det första är nog sunt i en relation! Om den ska utvecklas både sexuellt och inte.
  Ge och ta.

  Ställa upp på analsex?
  Jag vet inte, beror på partnern men vill hon ge eller ta kan man väl prova?
  Är det inte bra, sluta då?

  • Ray_Ban: Åh en ny läsare, välkommen! Tycker du verkar ha en sund inställning. Man kan testa och funkar det inte/är inte skönt så kan man sluta.
   Så länge båda parter är med på den premissen så ska det gå bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.