KK vs kärleksrelation

61206843

Hej alla!

Haft lite funderingar ett tag.
Ja, jag tänker för mycket men jobbar på det och det går framåt.

Har varit singel nu i 1 år ca och äntligen kommit till ro med det på något sätt.
Just nu vill jag inte träffa någon, bli kär och skaffa ett förhållande.
Visst händer det att man blir kär och det är besvarat så händer det, inte mycket att göra åt det men jag letar inte just nu och trivs bra som singel.

Vill ändå ha en relation, inte en kärleksrelation/förhållande i sin klassiska mening utan en kk eller liknande.
Är fortfarande i behov av närhet och sex.
Är inte mycket ute på krogen, har inte många vänner i närheten som kan introducera en till nya bekantskaper osv så jag har vänt mig till internet som många andra.

Har hittat några intressant, träffat någon men antingen bor de för långt borta, varit lite ”psyko” eller runnit ur sanden.

Har märkt att jag är på ett visst sätt när snackar med killar i syfte för enbart sex.
Är mer rak på sak, bestämd i vad jag vill ha ut av relationen, vad jag gillar och inte gillar, slösar inte med tid och chattar i evigheter om inte det finns ett intresse för att ses framöver (att enbart sexchatta är inte för mig), är väldigt ärlig osv.

Jämför med om man letar efter en ”kärlekspartner” så är jag inte lika ärlig eller hur man ska säga.
Ärlig är jag men berättar kanske inte allt direkt, berättar definitivt inte allt jag vill ha i sängen, är inte lika rak och jag väljer mina ord mer försiktigt.

Funderat på varför det är så…

Tror det kan ha att göra med ”den goda flickan” och ”horan” eller hur man ska uttrycka sig.

Man hör ofta att killar vill ha tjejer som tar för sig i sängen, vet vad de vill och vill ha mycket sex osv.
(Har haft killar med flickvänner som har velat träffats för de inte gillar samma slags sex eller får för lite tex men ändå är kära i sina flickvänner.)

När det väl kommer till kritan och det handlar om ”flickvänsmaterial” så duger inte en sådan tjej.
Då är hon en badgirl (lite som en badboy).
En tjej man inte vill presentera för sina föräldrar/vänner osv.

Kan man inte vara både och?
Flickvänsmaterial (fina flickan) och den där tjejen som är ”vild” i sängen (”horan”)?

Lite tankar och funderingar jag har haft det senaste.

Kommentera gärna med era tankar.

tumblr_mhzdymhmXx1s5ukcbo1_1280(Nedersta bilden är tagen ifrån girlslovesextoo.tumblr)

24 svar på ”KK vs kärleksrelation

 1. Jag tror lätt att man kan vara både och! Testa att gå in i en kärleksrelation på samma öppna sätt som i en sexrelation! Jag gjorde det med min man.

  ”Jag är kär i dig. Jag vill snart ha barn. Jag vill leva ett lugnt familjeliv.” Samtidigt visade jag tydligt vad jag vill i sängen och även vad jag vill ge (alltså både gränser och möjligheter eller hur man ska uttrycka sig).

  Jag hade ingen tid att spara. Jag visste vad jag ville och att jag ville det där och då. All in!

 2. Jag ska tillägga att jag visste att han var rätt för mig. Dels genom magkänslan (som är viktigare än man tror!) Och dels för att han gjorde en oväntad grej som visade mig att jag kunde lita på honom.

  Jag förstår att det inte är så lätt. Det tyckte inte jag heller iom att jag alldeles nyligen vid den tidpunkten hade blivit rejält sårad av att min kille sen nästan sex år hade legat med min dåvarande bästa vän. Men jag har många gånger tänkt att det kanske var just därför jag vågade gå all in direkt, för att jag var trött på fejk, lögner och skit.

  • Camilla: Ja det kan ha varit en lärdom ifrån den erfarenheten.
   Jag orkar inte slösa med andras eller min egen tid.

 3. Känner igen mig i hur du går in i relationer. Så tror inte det är unikt för en tjej.
  Men att man är mer rak på sak vad gäller se när man söker kk, kan välbefinnande på att det just är det man är ute efter.
  när det är en kärleksrelation så vill man ju ha ut mycket mer. Och sen kanske man är rädd att skrämma iväg hen om man är fötror rak på sak.

  • lex81: Ja jag tror det med.
   Man vill inte skrämma iväg personen direkt och kanske inte avslöja allt heller för då försvinner lite av magin i att lära känna varandra.

 4. En fråga jag tycker är intressant är varför tjejer är så okej med ”badboys” som pojkvänsmaterial när killar inte är det kring ”badgirls”. Varför tycker ”tjejer” det är så accepterat när en kille ”håller på”? Att killar tycker andra killar som får massa tjejer är ”coola” är väl ändå rätt logiskt – Avundsjuka. Men varför anser tjejer det är så positivt?

  Jag tror fortfarande tjejer ses som ”priser” i mångas ögon. Att det är en prestation som kille att skaffa en attraktiv tjej. Precis som tjejer kan skryta om hur duktig/snygg/rik deras kille är mest för att höja sin egna status. Tycker egentligen både dessa tankesätt är rätt underliga, men tror dom är långtifrån ovanliga!

  Ibland kan jag faktiskt tro det är bäst att vara rak på direkten. Problemet med det gällande en seriös relation är väl att det ofta är du som sätter tonerna för hela relationen, men en relation ska väl komma ifrån båda håll? Säger man att man vill ha det, det och det måste man väl ändå samtidigt hantera att den andra vill ha andra saker. Att båda ska acceptera det rakt av känns orealistiskt?

  • rumpmonstret: Tror det där är mer en ungdomsgrej att tjejer tycker om killar som har haft många tjejer.
   Med badboys kommer även inslag av tex; kriminalitet, ser hård/tuff ut, nonchalanta/ignoranta osv.
   Sen finns det de som ser ut som badboys men är nallebjörnar också.

   Det tankesättet är rätt ytligt och omoget känns det som, rätta mig om jag har fel.
   Jag har aldrig varit sådana, att jag har tyckt om någon för att höja min status eller för att verka cool.

   Ja absolut, en person ska inte domdera och bestämma allt.
   Det jag tycker är bra med det är att man snabbt kommer fram till om man letar efter samma sak och på så sätt ”spara tid” och inte slösar med varandras tid om man inte är rätt för varandra.

  • Joppe: Tack, jag är både och. Är verkligen flickvänsmaterial och alla mina svärföräldrar har gillat mig men bara för det så är jag ingen död fisk i sängen.

 5. Man kan ha sex och kärlek med andra utan att det påverkar sitt förhållande. Den man beslutar sig för att dela sitt liv med behöver inte vara det bästa sexet. Men den största kärleken.
  Man behöver inte bo i ett par förhållande. Man kan bo ihop med flera eller själv. Men det viktiga är att du och den eller de är på det klara med vad som gäller. Hellre kärlek än hat. Hellre tycka om än att tycka illa om. Osv.
  Jag är övertygad om att du förstår vad jag menar.

  • Joppe: Ja jag förstår hur du menar. Det som är drömmen att hitta en som man har bra sex med, som man är kär i och som är en bästa vän men sällan man hittar allt i ett.

 6. Du får nog ha flera !
  Och det är inget fel med det.
  Man lever bara en gång. Och hjärtat i ditt bröst slår för att du lever. Älska så länge du lever.

  • Joppe: Har bara varit kär 3 gånger och aldrig har det klaffat med alla tre och att det har varit besvarat; bästa vän, bästa sex och kär.

  • Joppe: Menar du i ett kärleksförhållande? Man kan inte rå för vem man blir kär i och då blir man rätt blind. Om jag nu skulle kunna välja så är det bra sex/gillar samma slags sex, bästa vän, ärlig, trogen, rolig m.m.

 7. Att under ca 60 år, ha en person som partner, och den skall uppfylla. Hjälpa dig när grejor går sönder. Lyfta dig när du känner dig nere. Överraska dig både som vän och sexuell partner.
  Det för att inte säga omöjligt, kan vi nöja oss med att säga. Väldigt svårt.
  Man skaffar sig olika personer som uppfyller olika funktioner för oss.
  Och bara att ha en, nä jag tror inte på det.

  • Joppe: Förstår vad du menar.
   Sällan man är ihop så länge idag och tror det är svårt att lägga allt det ansvaret på 1 person.
   Har man bra vänner osv som hjälper en också så kanske.

 8. Om man träffar någon o inleder en kk relation så är det inget som säger att man kan utveckla känslor och man kan inleda ett förhållande.

  • Piaw: Det har du rätt i också. Av erfarenhet så brukar det bli bara en av partnerna som gör det och då skiter det sig ändå haha.

 9. Att separera är både ekonomiskt och socialt ett större problem.
  Det är bättre att hitta någon eller några att dela sitt liv med.
  En kk kan bli hur bra som helst.

  • Joppe: Ja man behöver inte ha ett traditionellt förhållande, det är inte för alla.
   Finns många olika konstellationer.

  • Lars-Olof Westerberg: Jag har inte sett någon statistik på det då många inte vill svara på sådant. Det är nog vanligare än vad man tror. Om man går med i olika communitys för sex så är det ”vanligt” förekommande att folk vill testa eller gillar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.