Fördomar

10409606_10152201910271039_6880142618750939945_n

Har funderat på en del saker de senaste dagarna…

Hade ett lång telefonsamtal med en killkompis natten mellan lördag till söndag.
Vi snackade om allt men mesta dels relationer, i alla dess slag.

Jag nämnde för honom att jag nu för tiden inte berättar om min blogg eller vad jag har läst för högskolekurser det första jag gör till nya bekantskaper (speciellt killar) utan det får komma fram senare i sådana fall.
Detta valet har jag gjort för att inte få massa fördomar på mig.
För  jag skäms inte för bloggen eller mina kurser men har märkt att en del personer ser annorlunda på mig då.

Som min kompis sa:

–   ”Ja jag skulle inte våga ligga med dig”.

Antog att den kommentaren kom pga att han skulle känna sig osäker, att inte ”räcka till” osv.

Bara för att jag driver en sex och samlevnadsblogg så är inte jag en sexgudinna. 
(som en annan bekant hade uttryckt sig som jag inte har haft sex med ens)

Jag är heller ingen nymfoman som ligger med allt och alla och jag ”ställer inte upp” på allt.

Det jag har lärt mig via bloggen, kurserna och litteratur jag har läst är så mycket mer än hur man blir bra i sängen.

Genustänk, hur olika människor tänker, vara mer öppen och mindre fördomsfull, blivit mer nyfiken, se saker ur olika perspektiv och ur andras ögon m.m.

Visst har jag lärt mig mycket om hur kroppen fungerar och vad som kan funka och inte men alla människor är olika och gillar olika saker.
Sen är man inte kompatibel med alla.
Med en person kan man vara grym med pga kemi, samspel och man gillar samma saker och med en annan så kan det bli katastrof.

Vore tråkigt att skrämma iväg killar som blir rädda för det jag gör och samtidigt dra till sig idioter som tror att man ligger med vem som helst och hur som helst.

Är en svår balansgång tyvärr…

Den senaste tiden så har jag också kommit på vad just jag gillar, vad som får mig att tända till och som jag måste ha i sängen för att det ska funka.
Jag har hört av många killar att de uppskattar det, att en tjej vet vad de går igång på och vet vad de vill.
Det kan också vara lite skrämmande har jag hört.

Även detta med tjejer som har legat med ”många” (definitionsfråga per person) eller som är ”vild” i sängen är bara en tjej man kan ligga med och inte ha som flickvän?!

Blir lite dubbelmoral ofta iaf detta när det gäller en tjej som inte gillar vanlijsex och som ligger död som en fisk, för det är det killar vill ha men när det väl kommer till kritan så duger inte det heller, ibland.
För vem vill ha en ”porrskådis”/vild brud som flickvän?

Ja jag svamlar på men mycket tankar har snurrat i huvudet det senaste.

Jag har iaf sagt upp min lägenhet nu och letar som bara den efter en ny i Sundsvall och Stockholm just nu.
Får se vart man hamnar.
Man måste våga chansa för att vinna någon gång här i livet också.
Nu släpper jag taget!

8 svar på ”Fördomar

 1. Jag känner dig enbart via bloggen.
  Men i det stora hela så har jag fått uppfattningen om att du är relativt stark och vet oftast vad du vill.
  Jag som är några år äldre än dig uppskattar sådana kvinnor.
  Medans när jag var 20-30 ville jag ha kvinnor som inte var så starka…
  Men det är min uppfattning…

  Jag är bekant med ett par där han bestämmer allt, hon bara ”glider” med och är nöjd med det.
  Det tycker jag låter tråkigt…
  Mitt <3 och jag pratar och diskuterar det mesta och det funkar för oss…

  Lycka till med lägenhetssökningarna!
  Med din vilja att komma framåt så lyckas du 😀
  Det där med att inte berätta om bloggen mm direkt har nog både för- och nackdelar.
  Men det låter klokt i det du gör, bara man inte väntar allt för länge med att berätta…

  Kramar och lycka till <3

  • Mogge: Ja jag har funderat på detta också om det är en generationsfråga. Att unga killar/män vill ha mindre starka tjejer och när de blir äldre vill de hellre ha kvinnor som vet vad de vill.
   Tack 😀

 2. Grejen med sex är ju att man inte är till för alla. Alla ”ideal” och ”måsten” för mest negativt tycker jag. Jag har diskuterat bilden jag länkade tidigare med ”hårigheten på pullor” och ”männens skäggutveckling” sedan 70-talet med några tjejer idag. Antingen så bryr de sig inte eller så tycker de att det är upp till var och en.

  Idealet idag är att kvinnor ”ska” vara rakade ner till, vilket dessutom är positivt vid oralsex, men jag tycker ”en naturligt hårig” är bra mycket snyggare. Jag personligen föredrar det ena, men man får inte glömma att sex handlar MYCKET om djuriska instinkter, vilket jag tror är vad de flesta vill ha. Något många mixar ihop med ”krav”. Därför skulle jag inte bry mig nämnvärt om hur hårig hon är om jag har en naken kvinna bredvid mig.

  Djuriskt sex handlar inte om att räkna minuter, kuk/bröststorlek eller hur man vaxat sig. Det handlar om det precis motsatta. Det handlar om att njuta av varandra som man är!

  Jag tycker man kan hålla ens tidigare sexuella eskapader utanför förhållandet. Kan man inte hantera svaret ska man inte ställa frågan. Gillar man någon får man respektera deras förflutna och jag tycker inte man ska ”röra ihop” ens tidigare liv med det man har nu. Det tidigare fungerade ju tydligen inte.. Annars skulle man väl ha kvar det? Jag skulle behandla en partner på samma sätt som jag vill bli behandlad. Det är inte svårare än så, egentligen.

  Jag skulle aldrig komma på tanken att säga ”Mitt ex. brukade gå med på analt” eller ”Ett one night stand hade världens pattar” när min tjej sitter där med små bröst eller verkligen inte vill prova analt.

  Gällande ”en kvinna som vet vad hon vill” skulle jag eftersträva det Mogge har. Att man diskuterar. Kommer på kompromisser. Ibland gör precis som jag vill. Ibland precis som hon vill. Någon fisk helt utan vilja är inte sexigt, men en tjej som är bossig och kör över en helt skulle jag lämna minst lika snabbt.

  Har man one night stand handlar det ofta om ”att prestera” och man blir ”bortvald” om man inte uppnår något ideal man omöjligt kan veta vad det är. Återigen. Sex ska inte handla om individuell prestation och att döma den andra. Om sexet är dåligt kan det lika gärna vara ditt fel! ”Killen höll bara i 3 minuter”.. Jaha? Gjorde du något kul förspel? Kysste du honom aktivt? Ville du prova något roligare än att ligga som en planka och hoppas på det bästa?

  Som du märker kan en kille rabbla precis lika mycket som en tjej… Egentligen ska man inte tänka så mycket utan gå på det som känns rätt. Ibland blir det fel, men då får man försöka inse det ganska snart och gå vidare!

  • rumpmonstret: När jag skriver att jag vet vad jag vill ha så menar inte jag att jag är bossig och styr över allt i sängkammaren.
   Jag vet vad jag går igång på och vill ha i sängen, det passar inte alla men man kan ha sex ändå men skulle inte ge mig in i ett förhållande/kk-förhållande idag om jag inte får ut det jag vill/måste ha för att ha bra sex/tändande sex.

   Bara för att man har dåligt sex så behöver inte det betyda att det är den andras fel, kan lika gärna vara mitt eller så är man inte så kompatibla med varandra.
   Han kan vara asgrym med någon annan osv.

 3. Läste för inte så länge sedan om varför killar inte vill ha ett seriöst förhållande med tjejer som haft många partners eller som har ett ”slampigt” beteende. Killar var också generellt emot att dela sin partner med en annan kille men de hade betydligt lättare för att dela sin partner med en annan tjej. Bland manliga homosexuella så var det inte samma trend, där var det relativt vanligt med öppna förhållanden och sällan någon som ojade sig över att deras partners haft många tidigare sex partners. Orsaken ska tydligen vara att vi killar vill vara säkra på att vi investerar i en partner som för våra gener vidare och vill absolut inte riskera att lägga kraft och energi på någon annans avkomma.

  • Harald: Det där kan nog stämma. I gayvärlden så är det mer öppet (generellt) och att ha haft många partner osv spelar inte lika stor roll.
   Sen är det en sak att vara ”slampig” i den generella betydelsen att ligga med många, strula runt, klä sig utmanande osv och sen vara ”slampig” i sängen och då menar jag kanske gillar annat än vaniljsex, screamer, gillar fetisher, har vissa preferenser osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.