2 reaktion på “Bra krönika

 1. Utöver att bara män diskuterar saker med andra män tycker jag det är hälsosamt att män och kvinnor diskuterar olika saker. Ungefär som vi gör på denna blogg.

  Jag är ointresserad av myter, lögner och sådana saker man kan läsa varstans. Att bli tröstad/ha diskussion av en tjejkompis (nej, det ska inte leda till sex) tror jag kan vara minst lika positivt som att få höra något av en man.

  I dagens samhälle tror jag kommunikationen mellan män och kvinnor (som inte är tillsammans som ett par) är helt åt väggarna tyvärr. Mycket tack vara männens klumpiga/aggressiva sätt att vara och kvinnornas senare passivt aggressiva sätt. Männen blir bara mer ensamma och aggressiva medan kvinnorna mer fastnar i någon ”dunka varandras ryggar värld” än att diskutera ”sanningen” med män.

  Jag vet inte hur andra fungerar, men att bara höra att man själv är bra som man är kan hjälpa mycket eller att folk lyssnar på ens problem. Män har (i min erfarenhet) tendens att skämta bort det ELLER direkt vända det mot dom själva (ditt problem med en tjej blir snabbt något gammalt minne om ett problem han haft för att det snart är helt bortglömt att du ens hade ett problem).. Så du som vän får ingen vidare hjäp eller diskussion. Vet inte hur kvinnor är, men kan gissa att dom ofta är bättre på detta och därför skulle det vara bra om fler killar kunde ha tjejkompisar.

  Att män och kvinnor inte kan vara vänner tycker jag är skitsnack. Även om man är väldigt fysiskt attraherad av någon går det att tygla på känslorna. Kanske inte alltid, men oftast borde det gå.

  Jag diskuterar gärna relationer, sex och sånt med tjejer. Tyvärr tror jag ”dom där snuskgubbarna” gjort det svårt. Så fort vissa ämnen eller ord dyker upp så springer tjejer därifrån!

  • rumpmonstret: Självklart ska vi prata mellan könen också men det ser inte jag som ett problem, för det görs idag.
   Vet inte hur många gånger jag har fått vara en gråtande axel, psykolog, sexterapeut till män.
   – ”Detta har jag inte pratat med någon om” eller ”detta är inget vi grabbar pratar om” är sådant man har hört
   DÄR är ett problemet!
   Tror det mer handlar om att killar ska kunna vara ”normala”/inte alfahanar när de umgås med andra män och även kunna vara sårbar utan att man blir kallad bög tex.
   Män kan relatera mer till män generellt och jag tror det är bra för män att dela sina erfarenheter och känslor med varandra.

   Det är där problemet ligger, ska vi lägga detta också på kvinnorna?
   Ska alla män få en bästa tjejkompis som ska ta hand om allt och grabbarna slipper undan och får enbart det roliga?
   Nej det är nog fel väg att gå tror jag.

   Tjejer klarar det, snacka med både män och kvinnor om problem så varför skulle inte män kunna göra det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.