Val på söndag!

På söndag är det val!

Jag har aldrig varit så engagerad, påläst och intresserad utav politik som i denna valrörelse.
Det beror på olika saker.

1. #Metoo-rörelsen – Något måste ske NU! Vi kan inte vänta på en förändring.
2. SD – Jag vet att de kommer få många procent, min gissning är 20-25% och det skrämmer mig på många plan.
3. Insikt – Att genom politik kan man förändra, tar tid dock
m.m.

Jag har personer runt omkring mig som inte tänker rösta.

– ”Spelar ingen roll hur man än röstar ändå, kommer ändå bli skit.”

Okej, men då får DU inte klaga sen heller.

Man ska inte ta lätt på sin rätt att rösta, alla har det inte så.
Det är inget självklart, fast vi ser det så i Sverige.

Visst 1 röst spelar sällan någon roll, men om 1000 personer gör så?
10 000 eller 100 000.
Hmm spelar det roll då?
JA!

Så gå och rösta på söndag!

Jag värnar om arbetarnas rätt till heltid, rättvisa löner, säkra anställningar, jämställdhet, en sjukvård som ska fungera och att brott ska klaras upp.
Är man rädd om sina rättigheter inom arbetet så får man hålla sig till vänsterskalan.
Lägre lön för inträdesjobb låter ju bra – folk kommer snabbare in på arbetsmarknaden.
Hmm ja visst men det sänker genomsnittslönen på arbeten vilket genererar mindre pengar vid löneförhöjningar varje år.
Varför skulle ett företag ta in en äldre person när man kan ta in en yngre för betydligt mycket mindre pengar?
Detta genererar bara en lönepress nedåt…

Jag kommer rösta på Fi! i riksdagsvalet för det är det partiet som jag håller med mest.

48 svar på ”Val på söndag!

 1. Detta är INTE för att påverka någon så tolka och läs med sund inställning. MEN, i ditt fall Nathalie…blir man inte sugen på att rösta på Vänsterpartiet då? Menar….Fi och vänstern påminner ju om varandra en hel del och tänk om alla Fi-väljare skulle röstat på vänstern…vilket stor parti dom kunde blivit.
  Självklart kan man inte bara tänka så heller för då skulle ju inte Fi existera…men jag blir nyfiken på hur du som Fi-väljare resonerar 🙂

  • N: Tack för ett fint inlägg och jag tar det på rätt sätt 😀
   Förstår hur du tänker och så tänker nog många.
   Jag tänker så här:
   Om inte i år, NÄR ska Fi! komma in i riksdagen?
   Om de får väldigt få röster så kanske de lägger ner och inte ställer upp vid nästa val.
   Så därför röstar jag på dem, jag vill ha in dem i riksdagen.

 2. På vilket sätt skrämmer det dig att SD förmodligen hamnar på 20-25% (och ev. blir största parti)?

  Det är för mig lite motsägelsefullt att rösta på FI samtidigt som man blivit illa berörd av #Metoo. Jag tänker då på att utomeuropeiska invandrare är överrepresenterade när det gäller sexualbrott (baserat på fällande domar). Då säger en del att de fällande domarna bara är ”toppen på isberget” och att de flesta sexualbrotten sker i hemmet och aldrig leder till åtal. Jag ställer mig väldigt skeptisk till att etniska svenskar (Johansson och Nillson) skulle vara mer benägna att utsätta sina partners för div. sexbrott än personer från MENA (Mellanöstern och Nordafrika) p.g.a. att svenska killar har fostrats till att tjejer och killar är lika mycket värda samt att man absolut inte får slå en tjej (inte ens i självförsvar). I MENA-länderna så har de fostrats till det motsatta d.v.s. kvinnan är underordnad mannen, hustruaga är OK, mannen har rätt att ha sex med sin fru när han vill osv.

  Själv så har jag redan förtidsröstat och det blev SD för min del.

  • Harald: Våldtäkter är inget nytt för Sverige, det har alltid funnit, även innan MENA-länders befolkning kom hit.
   I alla mina fall av sexuella brott så har det varit blonda och blåögda män som har gjort detta emot mig som är helsvenska, alla etniciteter gör detta.
   Den vanligaste våldtäkten är av en person man känner i sitt hem, vilket rent logiskt blir utav en svensk här i Sverige.
   Jag är mycket påläst om detta ämne och vi behöver ändra vårt sätt att hantera pojkar och flickor.

   Så du känner inte igen: Boys will be boys uttrycket?
   Eller att man får som ”ursäkt” när en pojkar har ryckt en tjej i håret på skolan att han gör det för att han är kär i dig?
   Hmm väldigt skumt sätt att visa det på, genom våld.
   Vi tjejer lär oss detta tidigt i åldrarna och vi svenskar har mycket att arbeta med fortfarande även om vi har kommit långt.

   Bra att du har röstat.

  • Harald: Glömde svara på varför det skrämmer mig att SD skulle få makt.

   1. Deras historia/nutid med rasism
   2. Deras så kallade jämställdhets-politik
   * De har inte röstat igenom ett enda HBTQ-förslag.
   * Sänka aborträtten till 12 veckor (alla vet inte ens om att de är gravida då)
   m.m
   3. Deras sätt att se/tycka att saker ska lösas någon annanstans än här (både inom migration och miljöpolitik tex)
   4. För att gifta sig med en person som inte är svensk så ska man vara 24 år.
   m.m.

   • Bemöter dina argument nedan.

    1, Jag anser inte att SD är ett rasistiskt parti idag och tycker att det är ointresserant om de var det för 30 år sedan. Att anklaga någon för rasism (rashatare) är en grov anklagelse. jag har aldrig hört SD prata pm raser.

    2, Jag vill påstå att SD:s immigrationspolitik är en förutsättning för jämställdhet och HBTQ-rättigheter. Gör man som FI och inför i princip inför fri invandring från MENA-länder så kommer vi snart att gå flera hundra år tillbaka. Inom dessa frågor med tanke på deras kvinnosyn och hat mot HBTQ-personer.

    12 veckor är med internationella mått inget konstigt (samma son våra nordiska grannländer). Det är snarare så att det är Sverige som ”sticker ut”.

    3, Man ska såklart satsa pengarna där de gör mest nytta (både inom flyktingpolitik och miljö). Man räddar betydligt fler liv per krona om man satsar dem på personer som befinner sig i närområdena av konflikterna än att ta hit dem. Skulle man göra det konsekvent så skulle även den farliga flyktingsmuggling över medelhavet öpphöra vilket skulle rädda ytterligare liv.

    4, Detta förslag syftat till att motverka tvångsäktenskap,

    • Harald: Det finns 2 kategorier som röstar på SD.
     1. De som är missnöjda med invandringspolitiken och som har fått nog.
     2. De som ser skillnad på folk och folk och inte tycker att alla är lika mycket värda.
     Granskning efter granskning så utesluts personer ifrån SD pga deras attityd och åsikter om olika folkslag.
     Visst de blir mer granskade än andra partier, det håller jag med om MEN de har väldigt många personer som skulle skada detta landet.

     Det finns svenskar som också tycker att man inte ska för HBTQ-frågorna framåt, att de ska ha samma rättigheter som normen.
     Människan är väldigt duktig på att skylla ifrån sig, lägga ansvaret på andra och inte se sina egna brister och fel.
     Visst har många andra länder en skev syn på kvinnor tex och det måste vi jobba på.

     Jag ser inte att SD värnar om jämställdhet eller HBTQ-frågan, då de inte har röstat ja till ett enda förslag än så länge.
     Det säger ju något.

 3. Blir att rösta på socialdemokraterna, de har bästa arbetsmarknadspolitik tycker
  jag, F! tror jag inte kommer in i riksdagen det här valet, men de kommer nog
  finnas representerade i en del kommuner

 4. Jag var konfunderad under förra valet och röstade blankt. Jag ångrar det idag. Ser du NÅGONSIN någon debatt ifrån NÅGON om ”dom som röstade blankt”? Det är en bortkastad röst. Om man nu inte vill stödja några av dom stora partierna. Varför inte lägga en röst på ”Djurens Rätt” eller vad dom heter? Då kanske djuren får det minimalt bättre.. Det är bättre än inget!

  Det kan vara att jag kommit upp i åldern och börjat naturligt lära mig mer om samhället, men det här sannolikt det viktigaste valet som skett under min livstid. Än. Förr var det S eller M. För vanliga människor märktes knappt skillnaden… Lite högre eller lägre skatt, typ.

  Nu är det många partier. Blockpolitik. Flera mindre som Fi, AfS, Medborgerlig Samling som kan komma att utmana större partier åtminstone på någon nivå. Som många märkt är det stora kampanjer mot ”SD” samtidigt som alternativa median blir större och större. Politiker verkar skita fullständigt i samhället så länge dom får sin garanterade lön (som är högre än vad många andra tjänar).

  Göran Persson och Carl Bildt har börjat synas igen – Varför? Vad har dom att säga? Carl Bildt skyddar EU (för att han har egna intressen i det?) medan Göran Persson är kritisk mot att ta in fler stora mängder invandrare (trots att han är Socialist som utåtsett verkar för att ta in fler).

  Joakim Lamottes live-sändningar med vanligt folk som blivit drabbade av saker blir ”avskrivet” som ingenting.. Det är direkt hån mot dom som blivit drabbade av saker – Inte Joakim Lamotte som har fru, barn och lever förmodligen ett ganska bra liv. Istället för att journalister går och pratar med samma personer och försöker få ut någon ”sanning” (om dom tror Joakim Lamotte ljuger) blir folket bemötta med nonsens i någon artikel. Problemen består.

  Vad någon tycker eller tänker har lite relevans i mitt liv. Däremot vad folk GÖR är viktigare. Massa propaganda om att Löfven är ”Röfen” och helt dum i huvudet eller att Jimmie Åkesson är någon nazist är bara skitsnack. Bara folk som inte har några argument slänger fram sådant dravel. Var är sak frågorna? Varför är någon dum i huvudet? Vad har dom för bevis att Jimmie Åkesson är nazist? För att han lyssnar på lite oseriös musik? Att han under tonåren sagt något dum (vem har inte det?).

  Jag har förtidsröstat och där gick det bra till. Ingen som ”fuskade” och tagit bort några blanketter. Jag såg att samtliga var presenterade. Vad jag röstade på? Det säger jag inte. Varför? För att hålla en bra debatt ska inte ”sidan” eller ”partiet” vara av relevans. Utan konkret fakta och logik. Människor måste verkligen börja tänka på samhällets bästa och inte bara sitt egna. Så länge folk bryr sig mer om ”1000 kronor mer i månaden” än sjukvården, skolan, rena gator, våldet (stå emot det), demokratin och massa andra saker kommer vi gå mot en mörk framtid. Vi måste lyssna på varandras problem och inse att det kan finnas viktiga saker vi inte möter i vår egna vardag.

  Slutligen håller jag med Nathalie om det viktigaste av allt.. RÖSTA! Att ”skita i” eller ”pallar inte” är inget bra beslut. Du kommer ångra dig.

  • rumpmonstret: Bra skrivet!
   Folk måste börja höja blicken och ha ett helikopter-perspektiv.
   DU är inte viktigast utan hela samhället.
   Som du säger, att du ska få 1000:- mer i månaden är generellt sett något många klarar sig utan (finns de som skulle vara överlyckliga för det som är fattiga osv dock).
   Lägg de pengarna på vård, skola, polisen m.m istället.

 5. Att politiker som Carl och Göran syns mer i media idag än tidigare tyder nog mer på att vi lever i en oroligare tid. Vi frågar oss hur dom äldre skulle löst problemet. Demokratin ifrågasätts på ett vis den inte gjorts på evigheter. 1 av 4 personer under 20 år tycker att demokratin bör avskaffas….det som våra förfäder kämpat och gett sina liv för riskeras att kastas bort.

  Jag tänkte en tanke igår efter debatten på SVT som jag aldrig tänkt innan.
  Jag går alltid igång på konspirationsteorier, inte för att jag tror dom är sanna alla gånger men dom kittlar ofta 🙂
  Igår tänkte jag att: tänk om SD gjorde upp en plan med sitt tidigare ungdomsförbund? Utåt sett målades det upp som ett bråk och därför blev det en splittring.
  MEN, det kan ju också vara taktik? Afs bildas och driver betydligt hårdare och tuffare frågor, t.ex att man börjar ifrågasätta kvinnors rösträtt osv. DÅ framstår ju SD som ett….rätt snällt och städat parti 😀
  Nazisterna på 30-talet i Tyskland gjorde en liknande grej med samma taktik.
  Säger inte att det är på detta vis men är det ändå inte en intressant tanke? 😀

  • N: Förstår din tanke.
   Min tanke om bilbränderna som skedde i västsverige för några veckor sedan väckte också sådana tankar.
   Vem tjänar mest på detta?
   Jo sd.
   Kan de ligga bakom detta.
   Har hört att de har tagit personer med utländsk bakgrund för det men det skulle kunna vara så att de har fått betalt för att göra det.
   Man kan spinna iväg ordentligt men det skrämmer mig att SD får många procent och mer inflytande.

 6. Jag röstade på KD och jag gillar Eva Busch Thor och för vad partiet står för.
  Övriga i partier i 7-klövern helt uteslutet.

 7. Något som skrämmer mig väldigt mycket är när statlig media går in och lägger sig i debatter och vad som sagts och menats. Detta med tanke på debatten igår.

  Jag är också skrämd över det drev som finns både mot SD och Joakim Lamotte. Nu senast både från SVT och Kjell Bergqvist (som verkade ha glömt att fråga en del av de personer som han hade på sin ”kändislista” om dom ville vara med…). I Sveriges grundlag finns inskrivet yttrandefrihet. Punkt. Inte yttrandefrihet om du tycker som alla andra eller säger något obehagligt, utan du har frihet att få uttrycka dina åsikter.
  Senator Joe Biden sa under ett möte i USA till en person som skrek otidigheter om Obama att ”Obama är en bra man och familjefar. Vi tycker bara olika”. Svårare än så är det inte. Vi tycker olika och har alltid gjort. Det är så vi utvecklas och kommer vidare.

  Fundera lite på hur media framställt valrörelsen och de saboterade valaffischerna från SD om det varit tvärtom. Att SD gått och förstört affischer för Fi eller V…

  Jag hörde en historia för några dagar sen: Jimmie Åkesson var på ett zoo och räddade ett barn från att bli uppätet av ett lejon som kommit lös. Han gav lejonet en snyting och drog ut ungen ur gapet på det. När journalisterna fick reda på att det var Åkesson som räddat barnet skrev dom nästa dag i tidningen ”Främlingsfientlige högerextremisten Jimmie Åkesson (SD) misshandlar afrikansk invandrare och stjäl hans lunch”.

  Kanske lite extremt men tänk om det är precis såhär det är. Att svenska folket vallas in i en åsiktskorridor av media? Så helt ärligt, detta valet oroar mig…

  • Aries: Självklart ska man alltid vara kritisk, kolla källa m.m.
   Och ja, vissa medier spelar SD rätt i händerna genom att göra så här.
   Yttrandefriheten ska vi inte rucka på, punkt!
   Däremot ska den inte utnyttjas heller och man ska absolut åka dit när man säger något olagligt.
   Säger inte att Åkesson gjorde något sådant igår, vill vara tydlig med det.
   Samtidigt så har Lööf också rätt att uttala sig, då hon också har yttrandefrihet.

   Det är inte rätt att förstöra valaffischer vare sig det är SD, V eller M.

 8. Fast…sa inte Åkesson bokstavligen ”dom får inte jobb för dom är inte svenskar, dom passar inte in” igår? Vill inte vara den som är den…kan till och med gilla Jimmie ibland. Men hallå?

  • N: Ja det sa han och jag håller inte alls med honom men han har rätt att säga så och Lööf har rätt att säga ifrån.
   Det han sa var inte olagligt.

   • Jag tror Jimmie Åkesson är väldigt trött på att konstant bli bemött med exakt samma argument varje gång ifrån i princip alla andra partiledare. Att han sa ”dom får inte jobb för dom är inte svenskar, dom passar inte in” var inte riktat emot ”alla invandrare” och något i stundens hetta. Precis som Stefan Löfven gjort bort sig ett antal gånger. Så tolkar jag det åtminstone. Det var klumpigt sagt. Icke professionellt!

    Hur många invandrare har vi Sverige? Miljontals! Jag tror alla förstår att det är bidragstagande och/eller kriminella Jimmie Åkesson pekar på. Det är skillnad att arbeta och leva en period på bidrag om något händer exempelvis sjukdom eller att företaget man arbetade på gått i konkurs och att komma till Sverige med noll intention att någonsin arbeta och bara leva på bidrag. Sådana människor finns och dom måste man göra något åt. Ju snarare sådana människor sätts i arbete desto bättre för hela samhällsklimatet och landets ekonomi. Sedan tycker jag ”status” kring arbeten måste tas ner ordentligt. Det är klart en läkare eller jurist alltid kommer ha mer status än någon som plockar skräp på gatan.. Men den som plockar skräp på gatan gör mer för mig än många andra. Den personens arbete är viktigare för mig till vardags än många ”statusjobb”. Man måste försöka få folk att sluta se ned på andra människor. Även ”dåliga” jobb behövs.

    Det känns som ”kriget” i Sverige idag sker mellan helt normala människor som sköter sig. Detta medan politiker duckar undan och dom kriminella/som inte sköter sig bara fortsätter som att ingenting har hänt.

    Åtminstone min Facebook är fylld med 90 % politik just nu. Gissar att det är så för många andra. Jag tror jag känner folk som kommer rösta på samtliga partier, men det är ju folk jag känner. Folk jag respekterar. Folk jag vet sköter sig i vardagslivet. Vad vinner jag på att bråka på dom? Att jag skaffar mig ovänner gör ju inte landets läge bättre!

  • N: jo, men vad som missades i den senare rapporteringen var att han också sa att dom (de utrikesfödda) måste få ges förutsättningar för att bli svenskar…och det är detta som oroar mig. Att vi går till val med halva sanningar och en medierapportering som är kraftigt vinklad.

   Det har blivit legitimt att mobba ett riksdagsparti. Var går nästa gräns för vad som är legitimt? Vem bestämmer vart nästa drev ska rikta blicken? Och vem säger stopp, detta stämmer inte…
   När den stora massan följer medias rapporter som en skock får, utan något som helst kritisk tänk eller kollar sanningshalten, då har vi ett problem.

   • Aries: Ja det har vi, källkritik finns inte längre.
    Samtidigt är det vår skyldighet som medborgare att vara kritiska, sätta press på medier osv.

   • Nu är SD nästan uppe på nästan 18 %. Nästan var femte röstande svensk. Ändå står S samt V och pekar ”Fuck You” och ”tummen ner” när SD pratar (dom gör inte det tillbaka) i live-sändning. Samt att SD fortfarande kallas ”nazister” av Stefan Löfven och Rossana Dinamarca.. Vad exakt menar dom i detta läge? Är var femte svensk en nazist? Inklusive invandrarna? Paula Bieler som är en av SDs stora namn har judistisk ursprung.. Är hon också nazist? VET S och V ens vad en nazist är? Sandlådenivån fortsätter…

    Jag håller med. Att saker tas ur kontext och blir stabila sanningar verkar vara dagens melodi. Drevet mot Hanif Bali… Att han på allvar skulle mordhotat någon från DN för att han poserar med ett vapen säger sig självt.

    Ja. Folk måste verkligen börja tänka mer kritiskt. Ett problem är att många är så känslostyrda. Att ha blind tro på någon för att han/hon är snygg eller verkar snäll är nästan läskigt dumt.

    • rumpmonstret: Jag kan förstå S & V ilska, för SD kommer ifrån en vitmakt rörelse.
     De har utvecklats och är idag ett demokratiskt parti dock.
     Jag gillar dem inte men jag pekar inte finger åt dem och det tyckte jag var rätt omoget gjort.

     Sen om du kollade valvakan så visade det på att invandrare INTE röstar i stor grad på SD utan S.
     De gav visserligen enbart 1 exampel (spånga, rinkebyvägen) där S hade runt 75%.

     Det som skrämde mig var att NMR fick ha röstsedlar i vallokalerna.
     En rörelse som vill störta demokratin men ställer ändå upp i ett sådant val…

     Ja fakta måste få prata för sig själv och inte åsikter.

     • Nathalie: Man behöver inte gilla ett parti, men jag tycker ändå man ska ha respekt för personerna som röstat på partiet även om det finns personer även där man inte tycker om. Tänk att 1% ÄR mycket folk. Kanske inte i kontexten av att styra ett land, men att säga att man hatar/tar avstånd ifrån t.ex. Liberalerna på 5,5 % är ett ganska mastigt uttalande. Jag kan garantera att både du och jag skulle gilla personer som röstar på L på en personlig nivå. Detsamma gäller samtliga partier. Ens röst eller politika åsikt är inte allt man är.

      Partierna och politikerna struntar jag fullständigt i. Det är folket bakom som röstar som ÄR samhället. Det är dom viktiga. Politikerna får så pass bra löner och förmåner att du klarar sig fint oavsett vad som händer.

      Att politiska ”spel” och maktpositioner är viktigare än folkets vilja är absurt. Jag struntar fullständigt i vem eller vilka som styr vårt land så länge jag kan gå på gatan och känna mig säker, få sjukvård om jag blir sjuk, ha en bra skola åt unga och ett jobb att gå till. Resten är lite skitsamma egentligen om jag ska vara ärlig. Jag överlever och det gör alla andra också.

      Här kommer en insändare ifrån en ung tjej varvs bror var kriminell och blev dödad. Hon har en del poänger i det hon säger. Politikerna ska göra regler och lagar åt folk dom inte förstår sig på. Det måste göras ett bättre samband där med folk som verkligen förstår hur kriminella och liknande tänker. Partiledarna och grovt kriminella som säljer knark, våldtar och annat har i princip inget gemensamt. Det som avskräcker en politiker ifrån att begå brott behöver inte göra detsamma för dom kriminella. Dom har en helt annan mentalitet enligt skribenten: https://www.aftonbladet.se/a/G1Lay6

      NMRs valsedlar såg inte jag. Gör inte mig något personligen att jag aldrig såg dessa, men om någon på eget bevåg tagit bort dessa är det inte helt demokratiskt heller. Vi lever i en rätt konstig situation och just därför måste alla ”vanliga” människor hålla ihop. Terrorister, islamister, nazister, våldtäktsmän osv. kan dra åt fanders. Dom är ingen majoritet.. VI är majoritet.

     • rumpmonstret: Nej man kan skilja på politik och person, håller med.
      Sen beror det på hur extrem personen är.
      Jag har folk runt omkring mig som har röstat på SD som är mina vänner, men skulle inte vara vän med en rasist.

      De fanns kanske inte på alla platser då de själva (som alla andra små partier) fick se till att de fanns i alla valstugor.
      Att ta bort valsedlar är inte okej, det jag menar är att vi har valsedlar med nazister 2018.
      Vart är vi på väg?

      Polariseringen vinner ingen på förutom extremister på alla fronter.
      Det blir vi mot dem, när det borde handla om oss.

 9. Nyrakad och nyröstad! 😀 jag är lite gammaldags av mig så i morse fick tjejen kaffe på sängen, jag strök skjortan och snyggade till mig (så gott de nu går). Gillar att klä upp mig på valdagen. Nu har vi varit iväg och röstat. Känns kanon! Första gången jag röstar på detta partiet. Blev dock ett annat i kommun. Nu vankas valvaka och massa god mat!

  Hur har eran morgon varit gänget??!

 10. Nathalie: Absolut. Det finns extrema personer överallt. Folk som ÄR sin politik eller sitt budskap. Människor som måste hävda sig trots att det är galenskap. Sådana SD:are ger jag inte mycket för, men jag skulle tro att knappt 1 % av alla 18 % som röstar är sådana. Föresten. Dina vänner som är SD:are. Går dom på dig något eller skapar tjafs för att dom vet att du är Fi eller åt det hållet?

  Det håller jag med om. Nazismen fungerade tydligen inte och den gör fortfarande inte det. Att folk överhuvudtaget tänker i dom termerna år 2018 är idioti. En plats för demokrati har deras valsedlar. Ja, något har gått snett! Egentligen varje gång sådan dykt upp efter Andra Världskriget tyder på att något är på tok. Idag VET vi (mänskligheten) bättre.

  Vart är vi på väg? Det är en bra fråga. Vi måste se till att en del ideologier och religioner INTE får någon makt position i svenska samhället. Jag ser islamister och nazister med samma ögon. Det är samma saker med olika ursprung och lite olika metoder. Det enda dom förstår är extrema ord och våld. Det är tydligt att dom finns. Samtliga partier borde gå hårt emot båda dessa. Jag vet att du är mest rädd för nazismen. Jag är mer rädd för islamisterna. Men det borde inte vara Nathalie mot nazism och rumpis mot islamism utan Nathalie och rumpis mot nazism och islamism! 🙂

  • rumpmonstret: Jag tror att det är mer än 1% dock inte majoriteten, kanske mer 5-6% och de andra är missnöjda med migrationen.
   Jag har diskuterat en del med 2 av dem och en av dem gick i försvar direkt för att hen trodde att jag skulle klanka ner på hen osv, vilket jag inte gjorde.

   Jag är rädd för alla extremister som vill störta demokratin.
   Vare sig det är åt vänster eller höger, vi ska ha demokrati!

 11. Nathalie!

  Sätt stopp för den här politik tråden och fortsätt med din utmärkta hemsida
  enligt de tankar som du vill driva din hemsida.

 12. Jag har en kollega som röstade i Nynämnshamn några timmar innan denna incident. Han hade hälsat på dom som blev attackerade och blev flyförbannad när han/hon hört om allt: https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/valarbetade-hotade-vid-vallokal/

  Gärningen finner jag inget ord för, MEN, jag är glad och läsa att andra ställde upp för dom drabbade. Även om dessa omkring tror på annan politik och KÄMPAR för annan politik så såg vad som var fel och agerade rätt. Det ska dom ha stort plus för!

  • rumpmonstret: Det är inte rätt att attackera politiker överhuvudet taget, vi lever i en demokrati.
   Att attackera NRM dock som inte står för demokrati kan jag köpa dock.
   Håller inte med SD för fem öre men ska vi ha demokrati så ska vi ha det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.