Val i September

Jag tänker rösta på partiet som vill detta:

 1. Dömda våldsförövare som har vapenlicens fråntas denna.
 2. Verka för att personal inom alla myndigheter och instanser som möter människor, där sexualiteten kan vara en aspekt att ta hänsyn till, utbildas i sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Denna kunskap ska även inkludera perspektiv på antirasism, hbtq, funktionalitet, könsidentitet och ålder.
 3. För att tillgången till bra förlossningsvård i hela landet är grunden till väl fungerande vård oavsett var i Sverige du bor.
 4. För ett förbud mot nazistisk organisering.
 5. För att pensionera pensionssystemet.
 6. Stödet till brottsdrabbade bör stärkas genom att mer medel tilldelas frivilligorganisationer som kvinnojourer.
 7. Öka resurser och öka personaltäthet inom vård och omsorg.
 8. Bygga ett hållbart samhälle och verkar för en generell arbetstidsförkortning till sex timmars arbetsdag/30 timmars arbetsvecka.
 9. Satsar på byggande av billiga hyresrätter för unga, äldre och socioekonomiskt utsatta samt på ”Bostad först” vid hemlöshet och stopp för vräkningar av barnfamiljer.
 10. Tandvård för alla.

Detta vill jag för Sverige!

24 reaktion på “Val i September

 1. Det är en väldigt fokus i media på dessa nazister och ja, det är nästan efterblivet att någon år 2018 är nazist, men ”vanlig media” nämner knappt allt islaimster håller på med. Häromdagen såg jag att islamister kritiserades, men efter HOT (som inte nämndes av samma media) lades en artikeln ner.. Det är läskigt. Oavsett om det är ifrån nazister, rasister, islaimster, extremvänster eller vad man vill. Sådana måste punktmarkeras och inte ges till vika. Varför nämns aldrig sånt i erkända median, men att tjugo nazister står på en offentlig yta blir liv över hela landet? Alla extrema grupper ska hållas i kontroll. Alla som är beredda att döda för sin sak ska aldrig ges något utrymme tycker jag.

  Jag tycker staten borde utlova en minimum pension som ALLA kan klara sig ganska bra på. Oavsett hur mycket man jobbat eller inte. 15.000 efter skatt kanske. Sedan får man spara och annat bäst man vill. Det är så krångligt idag och många verkar få ett liv, trots arbete, som inte är respektabelt.

  Arbetstidsförkortning tror jag många skulle må bra av. Jag arbetar 50 timmar i veckan nu. Kvällstid och slutar vid midnatt. Detta är bara tillfälligt, men det känns. Att folk tar på sig sådana här arbetsförhållanden för att komma ur ekonomiska kriser kan jag förstå, men man dödar allt hopp till ett socialt liv. Det finns ingen energi och vem ska jag träffa en tisdagskväll 01:00? Eller en torsdagsmorgon klockan 11:00? Känns som att jag är på jobbet jämt och dagar flyter i varandra. Har bra kollegor och ett jobb jag trivs ganska bra med, men tänk om jag inte haft det? Tänk om jag haft kollegor det skär sig med och ett arbete jag mår dåligt av att gå till? Många har det så idag trots att det är 2018. Om det blir arbetstidsförkortning får FLER jobb och även dom som hatar sitt jobb får åtminstone chans att ha ett liv utanför!

  • rumpmonstret: Angående kortare dagar tror jag vi vinner på. Vi ska hålla fram tills pensionen och i dagens tempo och produktiviteten vi ska ha så håller vi inte idag.
   Så i långa loppet tror jag vi vinner på det.

   • Sextimmars arbetsdag innebär ju också i så fall en kraftig lönesänkning? Det skulle ju vara helt orimligt att Sveriges konkurrenskraft behålls mot ex Tyskland /USA etc med full lön för ca 80%av arbetstiden. Redan idag så flyttar ju industrier till andra länder för att det är för dyrt att tillverka här och antal arbetstillfällen minskar … Tror inte så många är villiga att göra det bytet, snarare tvärtom om du vill göra karriär och dessutom spenderat flera år på högskola.

    • Sign ”The last boy scout”: Nej 6 timmars arbetsvecka med bibehållen lön är tanken.
     Det har redan testats på flera arbetsplatser och har funkat bra på vissa och andra inte.
     Det finns forskning som säger att vi inte presterar mer på längre tid, utan kortare dagar gör oss mer produktiva och orkar mer tex.
     Finns massa fördelar.
     Vissa företag kan ha öppet längre, serva mer fordon/sälja mer, ha öppet när ”alla andra” har slutat och har tid att gå dit osv.

 2. Jag reagerar på stopp för vräkningar av barnfamiljer då jag sitter i en styrelse i en bostadsrättsförening. Skall övriga medlemmar betala ekonomiskt för att någon inte regelbundet sina månadsavgifter? Vräkning kan också bero på att någon upprepade gånger bryter mot föreningens stadgar och ordningsregler.

  • PA: Där håller jag med dig. Man ska kunna betala för sig, hålla sig till de regler som finns osv. Tänker mer på att det måste byggas billigare lägenheter som vanligt folk har råd med.
   Nybygge som kostar 11 000:- i månaden (ej i storstad, då kostar det mer) är inte vad vi behöver tror jag.

 3. Låter som V eller MP är ditt parti Nathalie. Själv tycker jag det är sjukt svårt denna gång. Finns inget självklart alternativ i min mening

  • N: Det är inget utav dem faktiskt. Jag har äntligen hittat ett parti som har väldigt mycket som jag tycker är viktigt.

  • N: Haha ingen fara 😀 Ville ge argument för saker jag tycker är viktigt utan att sätta ut vilket parti för många har fördomar om dem.

 4. Jag håller med rumpmonstret här. Inte bara nazistiska grupper utan all extremism bör hållas jäkligt kort och under ständig bevakning. Sen känner jag trots det, att ett förbud är vanskligt. Vår yttrandefrihet är viktig. Om vi förbjuder extremism, vad kan vi förbjuda sen? Alla som inte tycker som vi? Jag menar bara att börjar vi förbjuda folk att uttrycka en åsikt, hur befängd eller motbjudande den än är, så finns risken att vi fortsätter med just det: förbjuda folk att ha åsikter. Utan förbud så är dom ute i det fria, synliga och kan övervakas. Med ett förbud riskerar vi att dom går under jord och organiserar sig utan att polis och myndigheter kan hålla ögonen på dom…inget bra alternativ.

  Sen skulle jag vilja lägga till en punkt till i din lista Nathalie; lämna aborträtten oförändrad!!! Ge tusan i att hålla på och peta i den och försämra för kvinnor som redan mår dåligt över ett beslut som fattats med tungt hjärta.

  …och kemisk kastrering för återfallspedofiler…skyddet för barn i vårt land är bedrövligt! Men det är bara min personliga åsikt…

  • Aries: Förstår din tankegång. Det jag känner och tänker är att förbjuda organisationer som strider emot lagen, och det gäller åt alla håll. (vänster och höger extremister tex).
   Absolut, rör inte abortlagen.
   Den som våra systrar har slitit för, LÅT DEN VA!

 5. Nathalie: tror du att Fi skulle kunna styra Sverige? Eller är det mer att du röstar på dom för att visa andra partier att de bör ta dina speciella önskningar/frågor på allvar?
  T.ex som vissa väljare som röstar på SD för att de vill att sossarna eller M tar migrationsfrågan på allvar.

  • N: Jag ska rösta på dem för att det är det partiet som överensstämmer mest med vad jag vill för Sverige, de har mina viktigaste frågor, bra lösningar på flera saker osv.
   Jag vet inte då de aldrig har suttit i regeringen, men varför inte?
   Varför skulle de inte kunna göra det?
   De har många erfarna personer inom många kategorier osv som kommer vara till nytta i sakfrågor osv.

    • N: Har läst en hel del partiprogram för att försöka hitta mitt parti för jag har inte riktigt vetat/hittat något som tyckte som jag, sakfrågor jag tycker är viktiga osv.
     Jag utgår inte helt ifrån mig själv utan hur jag vill att Sverige ska se ut.

 6. Till något helt annat: Minns någon programmet ”Tutti Frutti” som gick på TV3 under en relativt kort period i starten av 90-talet? Med Bruno Wintzell och Dominika Peczynski.

  Jag diskuterade det igår med en vän. Vi var båda väldigt små (innan puberteten) när det sändes. Jag brukade se det med min mamma medan hon strök kläder och han tittade tydligen på det min sin mormor.

  Detta var inte SÅ länge sedan tidsmässigt, men hur kunde ett sådant program visas på en så stor kanal som TV3? Hur kommer det sig att min mamma och hans mormor inte tog illa upp utan mest såg det som harmlöst skoj?

  Ni som minns programmet. Vad tycker ni?

  • rumpmonstret: Ja alla lever vi i ett patriarkat, kvinnor som män.
   Det var mer accepterat då, inget man skulle bli upprörd över för då var man för känslig och orka ta den striden om och om igen, nej tack!
   Jag minns det, men inte vad jag kände eller tyckte tyvärr, var för liten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.