24 reaktion på “Veckans fråga

 1. Tveksam faktiskt. Jag kanske överdriver (med många andra..), men gillar inte inriktningen Sverige har tagit. ”Några” som bombar sönder ett polishus i Helsingborg? Är det sånt vi ska vänja oss vid nu?

  Man kan inte tänka på allt, men jag vill inte ha barn i ett samhälle där jag knappt vågar dom gå hemifrån skolan ensamma vid 10 års ålder trots att det är nära hem. Kanske överdriver som sagt.. Men idyllen jag gärna skulle vilja ha verkar knappt finnas just nu och då känns det nästan som att att det kvittar.

  • rumpmonstret: Det beror nog lite på vart man bor. Oftast är det lugnare på mindre orter med tex bomber och granater men kanske mer droger.
   Förstår ditt resonemang dock.

 2. Jag har aldrig varit intresserad av att skaffa barn men om jag hade varit det så hade jag nog resonerat som Rumpmonstret d.v.s. vill man lämna över ett ”sjunkande skepp” till nästa generation. Att bosätta sig i ett ”lugnt område” och blunda för problemet och hoppas på att det med tiden blir bättre är inget som jag skulle rekommendera. Vad gör man om man upptäcker att ett rum i ens hem blivit angripet av skadedjur? Går in i ett annat rum och ignorerar problemet tills det att skadedjuren spridit sig till nästa rum? Vad ska man göra när skadedjuren spridit sig till samtliga rum? Acceptera dem och dela sitt hem med dem? Eller försöker man att bekämpa skadedjuren direkt då man upptäcker dem? Ska vi bekämpa dagens skadedjur så är det hög tid att börja för i morgon så är det för sent och då kommer vi få leva med dessa skadedjur för all framtid och för nästa generation så kommer dessa skadedjur vara en naturlig del av vardagen (för de har aldrig upplevt något annat). Det tragiska är att våra regeringar (oavsett färg) under de senaste decennierna ställt dörren på vid gavel och bjudit in dessa skadedjur. Frågan är om de varit naiva och korkade eller om de varit fullt medvetna om konsekvenserna men av olika anledningar ändå valt att bjuda in skadedjuren? Jag tror på det senare alternativet men oavsett orsak så har de enligt mig förbrukat allt förtroende för all framtid.

 3. En stor andel av skadedjuren (kriminella och bidragstagare) är importerade. Det finns ett tydligt samband mellan alla dessa skjutningar, bilbränder, stenkastning på blåljuspersonal, sprängdåd mm och vilka som bor i dessa områden. Givetvis så finns det även inhemska skadedjur som också ska bekämpas.

  • Harald: Jag ber dig att inte kalla människor för skadedjur på min blogg.
   Förstår frustrationen över hur situationer kan se ut men detta accepterar inte jag.
   Har inga problem att diskutera politik eller liknande men då på en bra nivå och med respektfullt språk.
   Jag kallar inte ens våldtäktsmän eller mördare för skadedjur eller liknande.

   Det finns många som bidragsfuskar, svenskar som icke svenskar.
   Tex föräldrar som säger sig vara hemma med vård av sjukt barn men går och jobbar eller föräldern är hemma men barnet är på dagis (lön + bidrag), tar ut skatteavdrag vid deklaration för bilresor fast man inte har rätt till det eller ”saltar” på lite extra, åker till Tyskland och köper på sig mängder av alkohol och säljer privat men skattar inte för det osv.
   Sen finns det de som kommer hit och lever på bidrag och inte är intresserade av att arbeta men det tror jag är en minoritet.
   Många som kommer hit startar egna företag och är väldigt drivna.
   Kriminella kommer alltid att finnas men de ska bekämpas.
   En del verkar tro att sexuella brott har exploderat men så är inte fallet, det snackas mer om idag via sociala medier (som vi inte hade förr), vi accepterar inte längre en kläm på rumpan som förr och har en annan definition av vad våldtäkt är idag än för 10-15 år sedan.

   • Visst kan man hänga upp sig på ordval i stället för att se helheten i resonemanget. Jag tycker dock att det finns en hel del likheter mellan skadedjur och kriminella bidragstagare. Råttorna äter mat ur skafferiet men fyller aldrig på skafferiet med mat. Kriminella bidragstagare stjäl pengar från medborgarna samt missbrukar våra generösa bidragssystem samtidigt som de aldrig tillför något till medborgarna och bidragssystemen.

    Visst finns det även etniska svenskar (t.ex. Johansson och Nilsson) som ägnar sig åt div. skattefusk. Det måste såklart bekämpas (som all annan brottslighet). Jag kan dock förstå frustrationen hos de som tvingar betala värdens högsta skatt och samtidigt se hur välfärden monteras ned medan man importerar bidragstagare från tredje värden. För det är väll ingen tvekan om att dagens asylinvandring från mellanöstern och Afrika kostar ofantligt mycket. Ett tydligt exempel på detta är Malmö som bokstavligt skulle kollapsa om man inte tillförde pengar från andra kommuner. Det kan även vara intressant att fundera på hur de som kommit till Sverige de senaste åren är lyckats att finansierat resan. Det är nämligen inte gratis att ta sig över halva jordklotet via flyktingsmugglare. Förmodligen så har de fått ihop pengarna via någon typ av kriminell verksamhet i hemlandet d.v.s. det är huvudsakligen kriminella personer som vi importerar. Frågan är om de kommer att upphöra med sin kriminella verksamhet bara för att de byter breddgrad och väljer att ta ett s.k. ”enkelt jobb” t.ex. gå i parkerna och rensa ogräs. Eller kommer de gå på bidrag och dryga ut kassan med div. kriminell verksamhet? Man kan även fundera på vad som fått dem att ta sig ända till Sverige som ligger i Europas utkant. Är det blodpudding och minusgrader som lockat hit dem eller är det vårt generösa bidragssystem och vårt slapphänta rättsväsende. Visst finns det drivna invandrare men många av de som trots allt vill bidra till vårt samhälle kan inte göra det p.g.a. att de saknar den kompetens som efterfrågas i samhället.

    Nar det gäller sexualbrotten så finns det även där en hel del importerade problem som t.ex. könsstympning, hedersrelaterat våld, tvångsäktenskap och ”tarush game”. Även där så har jag svårt att se att personer med den sämsta kvinnosynen i värden skulle byta åsikt bara för att de byter breddgrad. Många säger att de flesta sexuella övergreppen sker i hemmet och sällan kommet till polisens kännedom (vilket säkert stämmer). Det man kan fråga sig är hur mycket av de övergrepp som sker inom s.k. hederskulturer kommer till polisens kännedom. Mång av de som kommit till Sverige de senaste åren föraktar dock oss svenskar och vårt svenska levnadssätt
    vilket gör att de lättare kan förgripa sig på svenska tjejer. En annan faktor som uppstått p.g.a. av invandringen de senaste åren är att det i vissa åldersgrupper finns ett stort överskott på män jämfört med kvinnor vilket givetvis i kombination med det som tidigare nämnts kommer att få konsekvenser på sexualbrotten.

    • Harald: Med invandring kommer annan problematik så som hedersvåld, könsstympning m.m och det har vi inte tagit tag i på ett bra sätt men det uppmärksammas mer och mer.
     Angående att de flest asylsökande skulle vara kriminella, vad baserar du det på?
     De som har råd att fly är medelklassen och överklassen, de fattiga i dessa länder blir kvar då det kostar mycket pengar att fly.
     Vi har ett generöst bidrags-system men det är väl ändå inte deras fel?
     Att vi inte har lyckats med integrationen, är väl inte deras fel?
     De flesta flyr till närliggande länder för de vill återvända till sina hem men om det inte är ett alternativ och du har tröttnat på ditt land som inte kan ordna en stabil tillvaro för dig och din familj, vart skulle du bege dig?
     Till ett land med bästa förutsättningarna att få ett bra liv eller till ett fattigt land som inte bryr sig om asylsökande?
     Att det sen är mer asylsökande män beror på att de tror att de kan klara den hemska resa genom Europa bättre än vad kvinnorna i familjen skulle göra.
     Om det fanns bättre sätt att ta sig hit, så skulle mer kvinnor komma tror jag.
     Det är ett problem att det är mer män än kvinnor och barn som kommer hit dock tycker jag.
     Det som var problemet var att du kallade människor (invandrare) för skadedjur och sådant språk accepteras inte här inne och det får du respektera.

     • Harald: Det är ju bara att se hur ”Svenssons” har utnyttjat denna våg av asylsökande genom att starta asylboenden men inte uppfyllt kraven för det men ändå fått pengar av staten.
      De har roffat åt massa skattepengar, begärt skyhöga ersättningar för boenden osv.

 4. Gällande brottsligheten tycker jag det finns en sak alla borde göra: STÖD POLISEN. Oavsett hur du kan. Informera dig själv i vad som händer. Uppmärksamma när polisen gör något positivt. Träffar du någon polis? Gå fram och säg att dom gör ett bra arbete. Gå med i ditt områdes polisgrupp på Facebook. Många poliser har slutat senaste tiden och jag tror relativt få vill bli polis. Förr om åren kanske man behövde skjuta någon en gång under en karriär. I många områden lär du behöva göra det inom första månaden idag. Det krävs folk med hård hud… Men det ska inte bli för hårt heller. Poliserna måste få vara människor dom också och kunna ha ljusglimtar i vardagen. Det känns som polisen i USA och Sverige är som dag och natt. Där slår dom och skjuter folk för att dom säger emot. Här går folk fria trots att dom gjort hur många grova brott som helst. Ingen situation är hållbar… Läget måste ändras. Snart!

  Sverige har levt under fred i 200 år. Många vet knappt hur man försvarar eller står upp för sig själva. Det är negativt, men egentligen har vi knappt behövt kunna det. Liven har rullat på bra ändå… Tyvärr är det så att många ”extrema röster” som hörs. Normala människor tittar bort eller vågar inte säga något. Säger dom något och upplyser om något som är självklart fel så blir dom negativa eller ”skyldiga”. Vilket jag inte begriper. Om jag ser en våldtäkt och skriker ”våldtäkt!!” så att fler reagerar, ringer polisen eller att våldtäkten avbryts… Är det jag som våldtagit eller gjort något fel då?

  Riktiga ämnet:

  För mig så handlar barn mest om hur man har det med en partner och hur bra ni skulle fungera ihop. Pengar är inte allt, men skulle jag och min partner knappt kunna hantera vår ekonomi som bara ett par skulle ett barn kännas extremt fel att skaffa barn. Jag vill kunna ge mitt barn ett så bra liv som möjligt. Att uppföda den på billig mat och knappt kunna vara hemma känns inte som något att eftersträva. Status struntar jag i.. Men någon relativ levnadstandard känns viktig.

  • rumpmonstret: Du har en hel del poänger som vanligt.
   Många har åsikter om polisen men har sällan varit i kontakt med dem eller känner inte ens en polis.
   Många har slutat pga den nya omorganisationen tyvärr…
   Sen att många går fria är inte enbart polisernas fel; det är vi medborgares fel när vi inte vittnar, enbart tittar ner i mobilerna och inte uppmärksammar vardagen, åklagare, domstolar m.m.

 5. Skadedjur? Det är människor du skriver om din jävla idiot. Tur att du inte vill skaffa barn, där stöttar jag dig fullt ut.

 6. Att fly via flyktingsmugglare kostar tusentals dollar vilket man omöjligt kan få ihop med ”hederligt arbete” i länder som Somalia och Afganistan.

  Problemet är att våra generösa bidragssystem har lockat till sig personer som aldrig kommer att kunna bidra till systemet vilket innebär att dessa system kommer att kollapsa om vi inte vidtar kraftfulla åtgärder.

  Det finns ingen integrationspolitik som kan integrera personer som inte vill integreras. Lika omöjligt som att försöka få en alkoholist som är fast besluten om att fortsätta dricka sprit att bli nykter.

  Visst kan man ge tillfällig asyl till personer som befinner sig i nöd men då kriget är över så bör dessa personer rimligtvis åka hem och påbörja återuppbyggandet av landet. Allt annat måste väll räknas som osolidariskt. Denna tillfälliga asyl bör dock ske i tillfälliga läger i närområdena p.g.a. att man då kan hjälpa fler personer för samma summa pengar.

  En fullt relevant fråga såm man borde ställa till alla yngre män i stridsför ålder som kommit från Syrien och Irak är varför de inte är hemma och bekämpar IS.

  Problemet med dyra asylboenden hade enkelt kunnat undvikas om man avvisat de asylsökande till Danmark eller Tyskland. För de bör väll rimligen räknas som säkra länder. Men viljan har aldrig funnits.

  • Harald: Hela Europa fick hjälpa till, alla kan inte åka till Tyskland eller Danmark.
   Säger du på fullaste allvar att alla som kommer hit inte vill bidra till samhället, jobba och skaffa sig ett bra liv utan bidrag?
   Det är en rätt cynisk bild på världen.
   Hoppas att det har framkommit vilket språk som accepteras här nu.

 7. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så är det många av de nyanlända som vill men inte kan bidra med något som efterfrågas i dagens högteknologiska samhälle.

  Anledningen till att jag föreslog att man borde ha avvisar de som kommer direkt vid gränsen och hänvisa dem till Danmark eller Tyskland (beroende varifrån de kom). Enligt Dublinförordningen så ska de söka asyl i första säkra land och vad jag vet så är det inget krig i Danmark och Tyskland. De har dessutom passerat flera säkra länder innan de kom till Sverige. Undrar varför de inte sökte asyl i något av dessa länder utan valde att fortsätta genom hela Europa till Sverige. Var det blodpudding och minusgrader som lockade dem hit eller var det våra generösa bidrag?

  • Harald: Kan vara så men då är det våra system som inte fungera.
   Som sagt var kan mer än gärna diskutera men ordvalen måste tänkas över.
   Tack för visad förståelse!

 8. Blir bara så jävla less att vissa människor är kvar på 30-40talet.
  Fanns en man i Tyskland vid namn Goebbels som pratade om den importerande, fruktansvärda, bruna råttan som utrotade den svarta råttan. Harald är ju kvar i samma tankesätt. Det är inte bara äckligt. Det är skrämmande att man kan vara så jävla dum i huvudet.
  Det är inte OK att kalla en tjej för hora. Det är inte OK att jämföra människor på flykt med råttor/skadedjur. Det är bara fullkomligt jävla DUMT.
  Det handlar inte om att ha en elak ton på din blogg Nathalie. Det handlar om att säga åt en efterbliven jävla idiot att vakna upp, alternativt fortsätta leva sitt liv under en sten och hålla käften.
  https://m.youtube.com/watch?v=C5qfk9wq4IU

  • N: Ja det var därför jag avvakta med svaret om jag hade fattat rätt, om jag hade det tänkte jag radera kommentaren för den passar sig inte här.
   Sen drog diskussionen igång men kommer att ta bort kommentarerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.