5 reaktion på “Veckans fråga

 1. Det kan jag absolut göra, men, det gäller givetvis inte alla ”män i grupp”. Det handlar mycket om hur mycket alkohol dom fått i sig, hur dom verkar agera mot/med varandra, om dom är högljudda eller inte osv.

  Det är inte helt okänt att män, många, blir mentalt svagare i grupp och måste bevisa sig själva. Vissa går bara med på satyg och andra försöker vara ”alfahanar” och gör dumheter bara för att visa att dom är coolast.

  Jag tycker man känner vibbar av vilka som bara gillar sitt gäng och vilka som är något annat ganska snabbt. Visst kan man ha fel, men ens första instinkt stämmer nog väldigt ofta.

  Jag har själv aldrig hängt i ett ”gäng” som sådant, men förstår hur kul det kan vara.. Men när polarna börjar agera som idioter kväll eller kväll tycker jag man borde söka sig annat umgänge!

  • rumpmonstret: Det står inte alla okända män i grupp i frågan för det är en självklarhet och så himla trött på att man hela tiden måste skriva ”INTE ALLA MÄN”.
   Håller med dig, jag har byggt upp en magkänsla för detta och kan snabbt avgöra om de är ett hot eller inte och det har stämt hittills.
   Jag tror också att många män är ”svaga”/osäkra i sig själva och på så sätt ”måste” hävda sig i grupp för att vara ”cool”.
   Jättebra att byta umgänge men ännu bättre och ifrågasätta varför de beter sig så, eller hur?
   Där gäller det att vara stark, för om du lämnar gruppen så förhindrar inte det dem som stannar att misshandla, våldta eller trakassera någon tex.
   De kanske får sig en tankeställare då; Hur beter vi oss och hur uppfattas vi?

 2. Fast är det inte viktigt att skriva just ”inte alla män”? Jag är inte den som tar åt mig om någon skiter i det…MEN…man ska nog undvika det. Precis som man ska undvika att skriva tex. utlänningar…bättre med ”vissa utlänningar”. Listan kan göras lång men vad fasen jag tror ändå det är viktigt. Men du gör vad fan du vill på din blogg 😉 tro inte du blir av med mig för det.

  • N: Just utlänningar är ett ”känsligt” ämne men hur ofta skrivs/pratas det inte tex om att kvinnor bara skvallrar, barn idag är så ouppfostrade, tjejer bara snackar skit och sätter knivar i ryggen på varandra, äldre luktar illa osv.
   Förstår du mitt resonemang?
   Jag tänker att är man en normal begåvad och intellektuell varelse så förstår man att man inte menar alla.
   Samtidigt förstår jag din poäng också, men idag är vi för lättkränkta enligt mig.

   • Ja som jag skrev så kunde listan göras lång. Och det gjorde du. Och jag är absolut med på ditt resonemang!! Men det är skillnad på att vara en ouppfostrad unge och att MÄN är farliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.