31 reaktion på “Veckans fråga

 1. Hade Helt sjuka komplex i ålder 15-25.
  Tyckte den var alldeles för smal när jag jämförde och kollade på porr samt hörde hur tjejer pratar. Idag uppskattar jag min kuk enormt.

  • N: Vad bra att de har gått över. Man ska inte jämföra med porr men det är ju enbart där man ser kukar med stånd.
   Där är det bara extremer som syns där och det ska vara ”fantasier”.
   Kolla mer ”feministisk”-porr så blir det mindre komplex tror jag.

 2. Men ”fantasier” grundar ju sig i att man önskar att det vore så. Varför ska de fantiseras om stort? Eller så tänkte jag förr i alla fall.

  • N: Jag tänkte mer på vad som försiggår i porrfilmer.
   Sen har det väl med fördomar (större är bättre), det ska se bra ut på film osv.
   Jag kan säga att ingen mainstream porrfilm som jag har sett visar hur man tillfredsställer en kvinna.
   Visst finns några få där det är ordentligt oralsex och petting men det är få.

 3. Beror på vad man jämför med.

  Tyvärr är ju den rådande bilden av en snopp eller pulla något som alla inte har. Alla är som sagt unika även om en del antagligen ser väldigt lika ut.

  Jag tycker inte man ska tvinga folk att titta på massa könsorgan, men det är väldig skillnad på vad man ser i kommersiell porr, amatörporr, film och i omklädningsrum. Jag vet att jag babblar om detta ämne till döds, men tror det påverkar MÅNGA mer än vad dom vill erkänna. ”Det är fiktion”, ”det är inte verklighet”, men hur många tusentals grövre snoppar och ”perfekta pullor” ser man inte? Det är inte direkt enstaka.. Men om man vänder på allt. Det finns cirka 3,5 MILJARDER snoppar och 3,5 MILJARDER pullor. Hur många du än ser på internet eller i tidningar är det inte ens presentabelt för 1 % av världens befolkning.

  Har jag komplex? Egentligen inte, men det finns alltid rädslan om att inte bli accepterad när folk idag kan ha alla möjliga tankar, erfarenheter och annat. Lång nog, tjock nog, för mycket förhud, ingen förhud, för lite förhud, fel färg, ”håller tillräckligt länge?”… Ja. Det finns i baktankarna, antar jag.

  • rumpmonstret: Håller med dig, man blir lite hjärntvättad av porren och media.
   Sen hjälper inte vi tjejer till när vi slänger ur oss: Fan vad liten han var eller gud vad stor han var och himlar med ögonen.
   För mig handlar det om tjejer som inte vet bättre många gånger för de är lika hjärntvättade som alla andra och tror att störst är bäst.
   Det handlar mer om kemi, kunskap om vart allt sitter och hur man ska hantera det, kommunikation m.m.

   • Jag tycker ”fittväggen” som någon konstnär höll på med faktiskt var bra. Den som visar slumpmässiga (antar jag?) kvinnor. Alla är lite olika.

    Grejen är inte att man måste gilla allt eller vara attraherad av allt, men själva synen på att ett könsorgan ”SKA” se ut på ett visst sätt annars är något fel måste ändras. Sedan är kanske inte utseende på just organet så viktigt. Hur många timmar på ett år glor du / spanar du in din partners könsorgan? En del har inte ens oralex och då är det ännu mindre viktigt.

    Jag chattade med en tjej som berättade att hennes två bästa sexuella partners var hennes ex som hade över 20 centimeter mellan benen och hennes nuvarande som var 13-14 om jag inte misstar mig. Jag vet inte varför hon skulle ljuga om det, men det är uppfriskande att höra. Jag tror ingen vill höra lögner om sexet man har, men kanske poängtera det mer positiva.

    Har man ”en liten” eller ”för slapp”, men partnern fortfarande är attraherad av dig.. Vad är problemet?

    • rumpmonstret: Ylva Maria Thompson tänker du nog på (http://www.ylva-art.com/Q-kar.html)
     Den var ju kanon och varför inte en vägg med penisar, hon har verkar ha gjort en bok om kukar nu också.
     Håller med, man kan inte gilla allt men alla kan inte se ut på samma sätt.
     Alla är vi olika och det är okej.

     Storleken på kuken spelar ingen roll för hur bra man är i sängen.
     Många killar som har stor kuk tror att det räcker, suck ! ! !
     Man måste ha tekniker för oralsex, vara bra på att kyssas/hångla, smeka, värma upp en tjej tills hon är kåt OCH DÅ gå ner mot könet.
     Att smeka klitoris eller g-punkten innan man är kåt är inte skönt alls, utan mer obehagligt vilket många killar gör fel enligt min erfarenhet.
     – Jaha nu ska jag kåta upp henne.
     Pang på klitoris…
     Hmm funkar inte.

     • Jag undrar egentligen hur vanlig ”myten” om att dumpa någon på grund av ett könsorgan egentligen är? Är det verkligen vanligt att man dumpar en partner främst baserat på att den är för liten, slapp eller ”oattraktiv” i underlivet? Jag tror folk kan vara rädda för det, men jag tror inte jag någonsin hört talas om det i verkliga livet. Jag har hört talas om en tjej som endast dejtar killar som tjänar / ärvt en jävla massa pengar. Alla andra är ointressanta. Hon verkar dum i huvdet.. Men det har inget med sex att göra. Att det har hänt förstår jag angående olika sex-grejer, men är det något som gemene man/kvinna egentligen behöver tänka på och vara orolig för ?

      Bra bok det där. Den och boken om fittor är det ungdomar borde se i undervisning. Det där är vadå. 10-20 snoppar, vanliga män.. Knappast att hon eftersökt specifika könsorgan och valt ut några som passar hennes specifika agendor medan andra ”ratas”. Går du in på ett badhus och sedan på männens, ställer upp alla nakna på en rad. Ja, då är det där i boken mer troligt det du kommer se än något i en naken scen i amerikansk film eller porr. Jag vet inte hur bred publik hon når, men tycker definitivt hennes arbete borde användas på ett mer allmänt sätt. Om inte annat för att på ett naturligt sätt kontra det som ofta idag framställs.

      Det där med att göra pullan kåt/våt innan man gör saker tror jag är något många unga missar. Det är som du skriver.. Syns det någonsin? Ofta är det att två helt plötsligt är nakna och tjejen penetreras utan att ett ord byts. Är det verkligen så? Drar killar ner byxorna, ställer tjejen på alla fyra, drar ner hennes trosor och bara kör igång? :p

     • rumpmonstret: Detta har aldrig skett ifrån någon av alla mina tjejkompisar.
      Det är inget skäl till att göra slut för du blir ju inte kär i en kuk.
      Att använda hennes material vore inte en dum ide.
      Sen på badhus ser man enbart (oftast antar jag) slaka penisar vilket inte säger någonting om hur de ser ut i stånd, vilket verkar vara det som oroar killar (att den är för liten då).

      Det gäller inte enbart unga, utan även vuxna män.
      Killar får stånd vilket indikerar på att de är kåta i en sexuell kontext (man kan få ofrivilligt stånd också) precis som tjejer blir våta i en sexuell kontext men om de inte blir det så ryker glidmedelsflaskan så är det problemet löst tycker en hel del men NEJ!
      Det indikerar på att tjejen inte är kåt än, precis som om kille inte hade fått stånd än och pumpar i han Viagra.
      Så lägg tid på att få era partners kåta!

 4. Nä inga komplex här inte. Har ännu inte haft någon tjej som klagat och den verkar uppfylla sitt syfte. Hårigheten kanske jag stör mig på men den kan man ju åtgärda.

 5. Hade inga komplex tills den gången jag tappade min piercing (vertikal klitoris kappa) och insåg va ”naken” och tråkig min fiffi blev. 😛
  Vet inte om jag nånsin kommer att våga ta ur piercingen i framtiden. Jag lär väl sitta på ett hem med piercingen kvar ha ha.

 6. Vad menar Ylva med ​
  Gummikukar
  Queera kukar
  Behärskade kukar
  Små kukar
  Sköna kukar
  Äckliga kukar
  Vackra kukar

  Osv….skulle inte en liten kuk kunna vara skön alltså? Och vad är äckliga kukar tro?

  • Jag tror inte Ylva göra massa böcker och annat om ”vanliga” fittor/kukar bara för att trycka ner folk. Utan mer för att få folk att tänka.

   Många har säkert sett en kuk och tänkt ”fan, den där ser inte bra ut… Stackars kille”. Men hela poängen är väl att kuk som kuk, ändå? Vad exakt är det den där ”fula kuken” inte kan göra som en annan kan? Kan inte en ful kuk vara skön vid sex? Jag tror hon driver med extrema tankar som en del har och får andra och inse hur absurt det kan bli. Samma sak med fittor. Någon kan tycka en fitta vara vacker eller oattraktiv, men gör det automatiskt den vackra bättre vid sex?

   • rumpmonstret: Sen tror jag att hon har gjort dessa projekt för att visa mångfalden på kön, att man ska känna igen sig själv i någon utav dem och känna:
    – Jaha finns det flera som ser ut som mig.
    – Jag är inte så udda som jag trodde.
    osv.

  • N: Vart drar du den parallellen eller läser det?
   Det är nog mer dina egna fördomar att när du hör orden liten kuk så blir det inte skönt?
   Det finns olika slags kukar precis som hon skriver.
   Tex en äcklig kuk kan vara en kuk som har varit på festival i 1 vecka utan dusch.
   En queerkuk sitter kanske på en normkritisk kropp och en vacker kuk är en som man själv tycker är estetisk snygg.
   Ingen kuk är den andra lik.

   • Nathalie: jag tolkar det så eftersom hon staplar upp olika kukar
    T.ex ”det finns små kukar” ”och det finns sköna kukar”
    Är det så konstigt att man tolkar det som jag gör tycker du?

    • N: Nej det är nog så de flesta tolkar det men jag tycker det visar mer på hur hårt vissa normer/fördomar sitter i oss alla.
     Vill vi få bort att små kukar är lika med dåliga kukar så måste vi jobba med oss själva först och få bort den kopplingen.
     Förstår du hur jag menar?
     Det är ingen kritik emot dig utan detta är nog det vanligaste man associerar när man hör orden liten kuk = dålig.
     Det står:

     ”Behärskade kukar
     Små kukar
     Sköna kukar”

     Så ska man koppla det i den ordningen så borde små kukar vara sköna kukar, eller hur 😀

    • N: Sen är det enbart ord, vilken värdering man lägger i orden: liten, queera, ivriga osv ligger hos en själv.
     För en del är en ivrig kuk något jobbigt = vill in snabbt som fan, vilket kan varar jobbigt = lite förspel = inte kåt
     Men för en del andra kan det vara en kåt, härlig kuk som är kåt på dig = tar som komplimang = bra
     Likadant med liten kuk kan man lägga olika värderingar i.
     Tex: Liten kuk = inte en jättestor = gud vad skönt = slipper få ont
     Eller: Liten kuk = kanske inte känns så mycket = måste knipa mer = pilla mer på sig själv under sex
     Eller: Liten kuk = ångest = skäms = kompenserar med annat
     Förstår du hur jag tänker?

     • Nathalie: men de är som när någon säger ”killar med stor kuk tror att det räcker” ja…då säger man ju indirekt att en stor kuk är en bra förutsättning men sen måste man ha teknik också…hänger du med mig?

     • N: Ja jag förstår hur du tänker.
      Jag resonerar som så att jag kan enbart utgå ifrån mig själv, mina erfarenheter, mina vänner och närståendes berättelser.
      Dessa ”någon” försöker jag undvika för ofta är det föreställningar man har, förutfattade meningar eller normer.
      Normer och förutfattade meningar är inte satt i sten, utan något vi kan ändra på.
      När jag säger att: ”killar med stor kuk tror att det räcker” menar jag att det är killar som tror att de inte alls behöver anstränga sig alls om de har en stor kuk.
      De tror att man ska bli dyngkåt av blotta synen av den, in med den och sen klart.
      Jag blir inte kåt på ett kön, utan på en person där personlighet, karisma, kemi, samspel m.m är komponenterna.
      Sex är ett samspel, man ska vara lekfull och respektfull genom att bry sig nog att ge sin partner så mycket njutning som möjligt och där räcker det inte med enbart kuken, vare sig den är liten, mellan eller stor.

     • Förstår dig och bra förklarar nu senast.
      Det är inte så ”dem flesta” beskriver det utan då är det mer ”dom tror det räcker med stor kuk” då tolkar man det ju såklart annorlunda. Att ”räcker” menas ”en bra förutsättning” och då indirekt blir ju även där storleken avgörande till viss del

     • N: Vad bra att jag var mer tydlig, ibland tror man att man är tydlig men andra tolkar saker på ett annat sätt 😀

 7. Nathalie: Konstigt. Jag kan inte svara på ditt senaste inlägg ”i tråden”, men dom tidigare. Jag skriver nytt så det inte blir för rörigt.

  Att pumpa i viagra bara för att ”man måste ha sex” eller köra glidmedel i en torr pulla (förutsett att det inte är medicinska problem bakom) .. Känns nästan lite våldtäktsaktigt. Låter inte som något nykära gör direkt. Är det SÅ viktigt att ha sex just då?

  En tjej som har små bröst – Tänker inte hon ofta/ibland på det även när det inte är badsäsong eller ska visa sig naken? Köper hon inte kläder som inte är för framhävande av brösten för att hon tror/tycker att det inte är attraktivt att framhäva små bröst?

  Det jag försöker komma till gällande brösten är att man som man kanske har lika stor ”rädsla” av att inte bli accepterad för sin snopp i litet tillstånd som att inte ”räcka till” under sex. Jag menar… Tänk dig en solig dag som igår. Bästa gänget med tjejer och killar badar och mot kvällen blir det nakenbad. Sedan bastu. Alla sitter nakna och du är en kille som kanske är attraherad av eller tycker om alla/fler tjejerna som är där. Samtidigt sitter du där med synligt minst snopp av 3-4-5-6 grabbar. Det är inte direkt ett guldläge för att flörta eller försöka få till det. Ska man försöka dölja den till 100 % trots att ingen annan gör det? Tjejer vet som sagt att litet läge inte alltid är talande för helheten, men osäkerheten lär inte bli mindre hos många män ändå. Ungefär som att fyra tjejer sitter där och en har minimala bröst. Resten C-kupa. Lär hon ha 100 % självförtroende den kvällen?

  Inte direkt ett vardagsexempel, men bara för att snoppen inte syns direkt som kvinnans bröst betyder det inte att tankar om att känna sig attraktiv finns där hela tiden. Är man osäker som person spelar det ingen roll. Därför tror jag män som inte tänker så mycket går hem bättre hos kvinnor.. Dom bara ”gör” utan att tänka/känna efter/diskutera, vilket i slutändan kan vara något annat som kvinnan faktiskt tycker om. Livet är svårt :p

  • rumpmonstret: Förstår din tanke och allt detta bottnar sig i självkänslan.
   Där tycker jag att du har tolkat det ”fel”.
   Män som inte tänka/känna efter/diskutera är oftast självsäkra män som har jobbat på sin självkänsla.
   Sen finns de dem som fejkar den (vilket man ser igenom om man är en människokännare).
   Är man trygg i sig själv så ”bryr” man sig mindre om andras dömande blickar osv.
   Vi måste bygga upp oss själva, bli nöjda med det vi har att erbjuda och inse att det räcker istället för att ge in för sjukliga ideal.

 8. Nathalie: gör du en sammanställning av resultaten eller vad är grejen med frågorna på din sida? Själv är jag likgiltig med min kuk. Den är vad den är. Den är större än medel men vad spelar de för roll..den är mindre än porrkukar.
  jag vet dock att jag har lyhördheten och nyfikenheten att få (rätt kvinna för mig) kvinnor att njuta av sex.
  Kram:)

  • William: Jag har börjat sammanställa det och resonerar lite kring det.
   Min tanke var att ni läsare skulle se hur ni resonerar, vad som är ”vanligt” hos er.
   Kanske slå hål på vissa myter/normer osv.

 9. Vore kul att höra ifrån er tjejer! Det blir alltid mest om killar av killar. Det intressanta är ju vad BÅDA tycker. Annars blir det som en dialog där bara en pratar..

  • umpmonstret: Ja jag saknar att tjejerna kommenterar också.
   Här är en frizon och ingen blir dömd.
   Det jag har hört på tv, forum osv är att många tjejer har komplex över färgen på sina inre blygdläppar och att de är för långa.
   Att de är för långa kan ge besvär dock, att det skaver när de går/cyklar/rider osv.
   Man är rädd för att vara för ”slapp”, att man ser annorlunda ut.
   Vi tjejer ser ju inte andras kön på samma sätt som ni killar.
   Ert kön sitter utanpå medan vi inte ser hur andra tjejer ser ut nedtill, vilken färg andra har på sina blygdläppar eller hur långa de är tex.
   Därför tror jag att tjejer kan ha mer komplex tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.